Vés al contingut
Catalunya Religió

“La identitat catalana s’aixeca des de les seves arrels cristianes, i des d’aquest arrelament avui acull altres confessions i conviu amb altres conviccions ètiques i humanistes. En la configuració com a país és de justícia reconèixer el paper determinant l’Església catòlica, una Església catalana que avui conserva dues actituds determinants: la decisiva adhesió a la renovació del Concili Vaticà II i a un cristianisme obert i dialogant, viscut entre la gent; i la identificació amb la cultura i llengua catalana com a expressió de la identitat pròpia de Catalunya. És el catolicisme que s’expressa a Arrels Cristianes de Catalunya i en les resolucions del Concili Provincial Tarraconense.”

Aquest text té cinc anys. És l’anàlisi en què emmarcàvem el 2009 la presentació d’aquest portal d’internet, CatalunyaReligió.cat. El curs que avui comença amb l’inici de l’activitat escolar, és també l’inici de la celebració dels cinc anys de CatalunyaReligió.cat.

Rellegint aquest text de presentació, podem dir que hem complert amb allò que dèiem. En aquest cinc anys, l’Església s’ha mogut. Aquesta vegada amb un impuls donat des de dalt de tot de la jerarquia amb el papa Francesc. I el país també s’ha mogut molt des del 2010. I la defensa de la llengua i de la cultura i el reconeixement de la nació catalana s’ha convertit en un tema central. Aquests dos eixos, concili i catalanitat, continuen sent ben vius i continuen sent els eixos del portal.

Però els cinc anys sobretot ens portaran novetats. Les properes setmanes podreu veure com canvien algunes coses en el portal. Cinc anys demanen un renovació. A nivell més intern, també estem treballant per ampliar la xarxa d’institucions i persones que fan possible l’existència de CatalunyaReligió i, alhora, d’acord amb els nous temps que marquen les xarxes socials, volem incrementar el nostre diàleg amb els lectors. I, finalment, el que volem és celebrar aquests cinc anys i donar-vos les gràcies. El 20 d’octubre farem una trobada dels col·laboradors i els amics del portal. Aquests dies estem tancat les inscripcions entre els lectors que també donen el seu suport econòmic al portal. Encara us hi podeu sumar. D’aquí a uns dies obrirem la inscripció a la resta de seguidors de CatalunyaReligió.cat.

Molt bon inici de curs a tots. I sobretot, moltes gràcies per fer possible la nostra presència com una veu més a la xarxa.

CatalunyaReligió.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.