Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR/Vic) Fa pocs dies que en Joan Bové s'ha ordenat sacerdot, tot i que ell remarca de seguida que ell no només es sent sacerdot, sinó, matisa, "sóc sacerdot missioner claretià", ja que ell no entén una cosa sense l'altra. És aquest binomi el que es nota només rebre a CatalunyaReligió.

Originari de Valls, de 34 anys i amb una experiència espiritual cultivada des de la infantesa, en Joan explica, fent la vista enrere, que la seva vocació no és fruit d'una conversió o d'una experiència mística, sinó d'un procés d'inquietud alimentat per persones concretes, com la seva família, o el claretià Xavier Segí, i, especialment, per alguns esdeveniments que avui, veient-ho amb perspectiva, ell ho resumeix com un "toc d'atenció que Déu em va fer".

Però per què fer-se sacerdot precisament ara? ell té clara la resposta: "és el que Déu m'està demanant, poder compartir amb la comunitat els dons que ell m'ha donat". Una opció de vida, ser sacerdot claretià, que "superen amb escreix les renúncies que he fet".

Tot i acabar d'ordenar-se sembla que el seu full de ruta el tingui força clar. Com es veu d'aquí a una anys en Joan Bové? quins són els reptes de futur que ell es marca?