Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Els dies 8, 9 i 10 de setembre ha tingut lloc a l'hostatgeria del Monestir benedictí de Sant Daniel a la ciutat de Girona l'habitual Trobada d'inici de Curs 2014-15 dels seminaristes que aquest curs conviuran al Seminari Major Interdiocesà, i que provenen de les set Diòcesis de la Tarraconense.

Han estat dies de convivència i de coneixença dels qui aquest curs entren al Seminari amb els companys que ja en formen part, així com de pregària amb un Recés que ha predicat Elies Ferrer, rector d'Arenys de Mar, i diverses aportacions com ara "La Catequesi en la vida del seminarista i del prevere" per part de Mn. Joan Maria Amich, rector de La Bisbal d'Empordà i director del Secretariat Interdiocesà de Catequesi.

Els seminaristes han celebrat el dia 8 la festa de la Nativitat de la Mare de Déu a la catedral de Girona en una celebració al claustre d'aquesta catedral. El dia 9 ha presidit la celebració de l'eucaristia Francesc Pardo, bisbe de Girona, a l'església del monestir de Monges benedictines de Sant Daniel, amb més de mil anys d'història, i l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, bisbe encarregat del SMI, també s'hi ha fet present els dies 9 i 10 i els ha exhortats a iniciar el curs amb disponibilitat i esperit obert a la crida de Déu. Els ha remarcat alguns dels esdeveniments que marcaran el nou curs: El Sínode per a la família, el 5è.centenari de la mort de Santa Teresa de Jesús i l'Any de la Vida Consagrada, la beatificació del Papa Pau VI el Papa del Vaticà II i de "Sacerdotalis coelibatus", etc.

Els seminaristes han pogut visitar la Basílica de Sant Feliu, el Museu Diocesà i la Catedral de Girona, guiats pel canonge Joan Naspleda, que els ha fet unes explicacions dels tresors artístics d'aquests indrets; també el monestir de Sant Daniel que celebra el mil·lenari de la seva fundació, i han fet una visita al monestir de Sant Pere de Roda, on han pogut gaudir a més del meravellós paisatge del Cap de Creus.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.