Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 6/09/2014

(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha anunciat que estudiaran la forma de poder donar continuïtat durant el curs escolar als casals d’estiu, que la Fundació Verge Blanca dedica a infants en situació de risc social, a través dels esplais, per exemple, i implicant les famílies per tal d’oferir una acció educativa més integral.

El bisbe Joan Piris ha fet aquestes declaracions arran de la visita que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha realitzat aquest divendres al casal del Col·legi Episcopal, on es desenvolupa el programa Vacances per Créixer. La Diputació és un dels màxims patrocinadors d’aquesta iniciativa solidària.

El president Reñé i el bisbe de Lleida ha estat acompanyats durant la seva visita pel president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura; la directora del Col·legi Episcopal, Antonieta Mateu; el director dels centres d’esplai de la Fundació, Xavier Nus; i el director dels casals, Joan Burballa, amb els quals ha fet un tomb per les instal·lacions on es desenvolupa el casal d’estiu, ha dialogat amb els infants i han fet una valoració de l’activitat.

Al finalitzar la visita, Joan Reñé ha afirmat que “com a comunitat és important donar una atenció especial a aquests infants” per facilitar-los la possibilitat de realitzar activitats com aquestes que els ajuden en el seu creixement i adquisició de valors. Per aquest motiu, ha manifestat la total col·laboració de la corporació lleidatana en possibles nous projectes que es puguin desenvolupar al llarg de l’any per donar continuïtat a aquest programa d’estiu. La corporació ha col·laborat amb 17.000 euros en el desenvolupament d’aquesta activitat que ajuda els infants a gaudir d’un temps d’oci alhora que aprenen a conviure, adquirir valors i aprendre.

Enguany, entre el 30 de juny i el 5 de setembre, s’han inscrit 90 infants als casals, els quals han ocupat les 200 places ofertes per la Fundació Verge Blanca en els diferents torns, cinquanta més que en els dos anys anteriors. Un total de 17 monitors i 20 voluntaris o monitors en practiques han estat a cura dels infants que, en un horari de 9 del matí a 3 de la tarda, han dirigit activitats i tallers de diferents temàtiques, com titelles, malabars, disfresses, jocs tradicionals o expressió musical, entre d’altres. A més, aquests nens també han tingut els àpats assegurats.

La Fundació Verge Blanca organitza els casals d’estiu amb l’objectiu que els infants que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i social tinguin l’oportunitat i el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible alhora que reben un aprenentatge de desenvolupament personal.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.