Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Barcelona comptarà amb uns jardins amb el nom de Rosa Deulofeu, delegada de joventut de l’arquebisbat de Barcelona que va morir ara fa deu anys. La inauguració d’aquest nou espai es farà el proper dissabte 20 de setembre amb la presència de l’alcalde Xavier Trias. Prèviament es farà una benedicció. Els jardins Rosa Deulofeu estan ubicats en un interior d’illa de l’Eixample de Barcelona i s’hi accedeix des del carrer Paris entre Calàbria i Viladomat, a l’antiga casa Bayer.

Aquesta inauguració coincideix amb un nou impuls al procés de beatificació de Rosa Deulofeu. Al maig el cardenal Lluís Martínez Sistach va nomenar el tribunal diocesà que ha de cursar el procés de beatificació i que està presidit pel capellà i jurista Santiago Bueno. La causa es va iniciar fa cinc anys i el seu postulador és el germà marista Mariano SantaMaria. Cada d’any se celebra una missa en el seu record i aquest any es va constituir l’associació d’amics de Rosa Deulofeu per donar suport a la beatificació.

Rosa Deulofeu es va dedicar principalment al treball diocesà a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians i l’Escola de l’Esplai de la Fundació Pere Tarrés. L’any 1990 l’arquebisbe de Barcelona la va nomenar delegada de Joventut, responsabilitat que va exercir fins a la seva mort el 5 de gener de 2004.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.