Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Emmarcada en el procés de reestructuració de la Congregació, aquest agost s’ha celebrat a Pamplona una Trobada de Claretians d’Europa. S’han reunit entorn d’un centenar dels deu Organismes d’Europa.

L’objectiu d’aquesta Trobada era, en un espai de trobada i de convivència, fomentar el coneixement i fraternitat entre els missioners claretians d’Europa, celebrar la vida missionera claretiana a Europa. Amb un marcat caràcter d’agraïment, reflexionar i compartir sobre la nova evangelització a Europa a partir del Sínode i de l’Exhortació Apostòlica «Evangeli Gaudium» del Papa Francesc, es volia prendre consciència de com s’està vivint el futur de la Congregació a Europa i de com s’està preparant el proper Capítol General.

Al llarg d’aquests dies s’han ofert tres ponències. El pare Josu Alday va presentar «la història i realitat dels Organismes claretians a Europa» per créixer en el coneixement mutu. I el pare Cristo Rey García Paredes, des de la perspectiva de «l’Evangeli Gaudium» va parlar sobre els missioners claretians al servei de la nova evangelització d’Europa.

La tercera ponència va anar a càrrec del pare general, Josep Abella, sobre el procés de reorganització d’Europa que s’està portant a terme, complementada pel pare Pedro Belderrain, que va exposar el tema dels missioners claretians a Europa i algunes dades d’interès. Els participants van deliberar i discutir sobre les preocupacions que suscita aquest procés, mirant que es visqui en clau positiva, i coneixent què ha d’aportar cadascun dels missioners per fer avançar el procés. Finalment, el pare general va realitzar una breu presentació del tema i de l’itinerari cap al proper Capítol General i va agrair a l’Assemblea de l’ECLA la preparació d’aquesta Trobada i a la Província d’Euskal Herria l’acolliment ofert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.