Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social La Caixa) L’Obra Social ”la Caixa”, a través dels seus programes de Cooperació Internacional i de Voluntariat, ha apostat per vuitè any consecutiu pel projecte CooperantsCaixa.L’objectiu Una iniciativa que contribueix a millorar les condicions de vida de les poblacions vulnerables residents als països en vies de desenvolupament a través de l’assistència tècnica que ofereixen els voluntaris de ”la Caixa”, els quals donen suport als diferents projectes implementats per les ONG en aquests països.

En aquesta octava edició, 40 treballadors de ”la Caixa”, 13 d'ells catalans, han rebut la beca que els permetrà conèixer i cooperar durant les seves vacances, quatre setmanes com a màxim, en projectes implementats per organitzacions locals de diferents països que han tingut el suport de l’Àrea Internacional. Concretament, es desplaçaran a Bolívia, Senegal, Equador, Perú, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Gàmbia i Moçambic, on col·laboraran amb les organitzacions CINDE, Ser Familia, Prosalus, AIETI, Proyde, Solidaridad Internacional, Mugarik Gabe, Petjades, Almanara, MCCH, Medicus Mundi, Felipe Rinaldi, ACH, Wassu i WSBI.

Els voluntaris de ”la Caixa” han estat escollits després d’un procés de selecció en el qual s’han tingut en compte el perfil, l’experiència i les expectatives de cada candidat. A més, els treballadors seleccionats han rebut formació i sensibilització en diversos camps: nocions de cooperació internacional, situació del país de destinació, context del projecte i treball específic que cal dur a terme.

El voluntariat Corporatiu, una aposta clara

El Programa de Voluntariat Corporatiu va sorgir l’abril del 2005 com una expressió més del compromís de ”la Caixa” amb la societat a través de l’Obra Social. Actualment ja són més de 6.000 els voluntaris del grup ”la Caixa” a tot Espanya integrats en 42 associacions provincials. En aquesta etapa inicial, les accions que han tingut un suport més ampli dels treballadors de ”la Caixa” són les de voluntariat social, en què destaquen especialment les activitats encaminades a l’acompanyament dels infants hospitalitzats, les classes d’integració d’immigrants, l’atenció a persones sense llar i la gestió en tasques d’administració o organització interna d’associacions sense ànim de lucre.

Des de l’any 2006, el Programa s’orienta cap a projectes de desenvolupament socioeconòmic amb l’objectiu de contribuir a l’eradicació de la pobresa a través de la creació o l’enfortiment de negocis, iniciatives de generació d’ingressos i oportunitats econòmiques o ocupació per a les persones vulnerables excloses. Aquestes iniciatives han de tenir el suport i la participació d’ONG locals, i es promouen els projectes innovadors i de qualitat, orientats a resultats, i amb un alt impacte potencial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.