Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El pensament contemporani i els moviments religiosos, socials i polítics incideixen, de diverses maneres, en la fe i en la vida de la comunitat cristiana. Tant les àrees d'investigació de l'Institut de Teologia Fonamental (ITF) com la seva oferta docent ho reflecteixen atenent a diverses qüestions que són rellevants per a l'estudi de la teologia fonamental. Així, entre les propostes per al curs 2014-2015, l'ITF abordarà temes com la relació de l'Església amb la societat, la credibilitat actual de l'Església, el diàleg interreligiós, les exigències del diàleg fe-ciència, etc. És per això que al costat de cursos d'aprofundiment bíblic, trobem també al programa cursos sobre la mort, la sociologia del fet religiós o la figura de Jesús en la mística islàmica, entre d'altres.

El centre, ubicat al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, ofereix el programa de Llicenciatura en Teologia Fonamental, per a aquells que volen obtenir aquest títol, però també un seguit de cursos de formació permanent, adreçats especialment a persones que es vulguin posar al dia en les actuals investigacions bíbliques i teològiques.

L'Institut de Teologia Fonamental va començar la seva activitat docent com a tal el curs 1984-85, però el seu origen es remunta a l'any 1949, quan les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia de la Companyia de Jesús es van instal·lar a Sant Cugat, després d'haver tingut la seva seu al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) i anteriorment a Tortosa. Va ser amb la remodelació de la Facultat de Teologia de Barcelona que s'inicià l'any 1980 i s'aprovà el 1983, que es creà l'actual Institut de Teologia Fonamental, amb seu al Centre Borja de Sant Cugat. És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Està incorporat a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.