Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social La Caixa) 37 projectes impulsats des de Catalunya i destinats a la inclusió social de persones en situació de pobresa o exclusió social mitjançant projectes dirigits a facilitar el seu desenvolupament integral, potenciar les seves capacitats i afavorir la igualtat d’oportunitats, rebran una dotació global de 900.000 euros de l'Obra Social "la Caixa". Aquesta aportació correspon a la tercera convocatòria de 2014 del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 16 milions d’euros a les set convocatòries en les quals es diversifica.

A Barcelona ciutat i província es concentren la major part d’ajudes, i la resta es reparteixen per les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona.

La convocatòria de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social té com a objectiu la inclusió social de persones en situació de vulnerabilitat, mitjançant projectes dirigits a facilitar el seu desenvolupament integral, potenciar les seves capacitats i afavorir la igualtat d’oportunitats.

El President de ”la Caixa” i de l’Obra Social ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha assenyalat que “la contribució a la integració social de les persones més vulnerables i els col·lectius més desafavorits continua sent un dels nostres principals reptes i compromisos amb la societat”.

Premis “la Caixa” a la innovació i transformació social

Com a novetat aquest any, l'Obra Social "la Caixa" atorgarà un premi especial en reconeixement a la capacitat d'innovació i transformació social de les organitzacions que, adoptant noves metodologies i vies d'intervenció en la seva pràctica, han contribuït a una millora efectiva de la vida de les persones a les quals s'adrecen. El premi, dotat amb 15.000 euros, serà concedit a cadascun dels deu millors projectes de tot l’Estat.

Malgrat les dificultats, l’entitat mantindrà el pressupost de la seva Obra Social durant el 2014 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra pressupostada en els darrers sis anys. Al 2013, més de 8,7 milions de persones van participar i es van beneficiar de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, primera Obra Social de tot l’Estat espanyol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.