Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) De les dues comunitats de religiosos a la ciutat de Monròvia, a Libèria, només hi queden dues germanes de la Immaculada Concepció i un germà de Sant Joan de Déu, i tots ells han contret el virus d'Ebola, segons informa Eulàlia Freixas, vicepresidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya i provincial de les concepcionistes.

Dos d'ells, el germà Georges Combey, de Sant Joan de Déu, i la germana concepcionista Paciencia Melgar van ser traslladats dissabte a Hospital de Elwa, un centre que Metges sense Fronteres gestiona a la mateixa ciutat de Monròvia.

El trasllat es va fer efectiu després de la mort de la missionera de la Immaculada Concepció Chantal Mutwameme la matinada de dissabte, víctima de l'Ebola. Nascuda a la República Democràtica del Congo l'any 1966, Chantal treballava d'infermera a l'hospital Sant Josep de Monrovia de l'Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu i era companya del religiós Miguel Pajares que actualment està hospitalitzat a Madrid.

Les concepcionistes estan de dol

La congregació ha demanat en un comunicat "pregària i acompanyament" en aquest moment de dolor i reivindiquen "continuar en la lluita per la vida i vida en abundància". En el text han volgut recordar l'esperit festiu de la germana Chantal: "Se'ns fa present tocant el 'tam tam' i convidant-nos a la dansa. Així la tenim en els nostres ulls, somrient, feliç, molt alegre."

Les concepcionistes conclouen que "la mort de la nostra germana Chantal i la de tots els que dia a dia estan morint en els països d'emergència i pobresa sanitària" han de servir "per a la Ressurrecció d'un cel nou i una terra nova".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.