Vés al contingut
Catalunya Religió

(Minyons Escoltes i Guies) Entre dilluns i divendres tindrà lloc a Ljubljana la 40a Assemblea General de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM en les seves sigles en anglès). La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que aglutina 18.500 infants i joves en 200 agrupaments escoltes i guies al nostre país, hi participarà com a membre de ple dret a través de 6 delegats catalans.

Per aquest esdeveniment, es desplaçaran fins a Eslovènia més de 1.500 delegats i observadors com a representants de les més de 160 associacions membres de la WOSM. Entre aquests participants n’hi haurà 6 de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, una de les poques organitzacions no estatals que té representació pròpia en els òrgans de decisió de la WOSM.

Apoderar els joves i fomentar lideratges

En aquesta assemblea es tractaran temes com la construcció d’una visió comuna i compartida a nivell mundial fins el 2023, posant especial èmfasi en l’apoderament dels joves i el desenvolupament de les habilitats de lideratge al segle XXI. A més, també es preveu desenvolupar una política per augmentar el nombre de joves membres de l’escoltisme, amb l’objectiu d’arribar als 100 milions al 2023. A més, a l’Assemblea es renovaran els 12 membres de la junta de l’organització mundial.

L’anterior Assemblea General de la WOSM, que se celebra cada 3 anys, va tenir lloc l’any 2011 a la ciutat de Curitiba (Brasil), i també hi participà de forma activa una delegació catalana. Enguany, l’Assemblea està organitzada per l’Associació Escolta d’Eslovènia.

L’Assemblea ha estat precedida pel Fòrum Jove Escolta, que ha tingut lloc entre el 4 i el 7 d’agost. Es tracta d’un espai de participació juvenil dins dels òrgans de decisió de l’escoltisme mundial, on hi han participat delegats de tot el món menors de 26 anys, entre els quals un de català.

L’escoltisme és un moviment educatiu i una proposta de valors a nivell mundial amb 107 anys d’història, amb l’objectiu de formar ciutadans compromesos amb el seu entorn i amb una forta implicació amb el territori.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG)

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) és l’entitat que engloba l’escoltisme i el guiatge catalans de tres associacions - Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - que es dediquen a l’educació en el lleure dels infants i joves de Catalunya i treballen per la transformació social.

Està formada per uns 18.500 infants i joves organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. Entre els seus membres hi ha més de 4.000 caps, que són joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica totalment voluntària.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.