Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els religiosos sempre a primera línia. Aquesta vegada ha estat la crisi sanitària provocada per l’Ebola. Diversos religiosos de Sant Joan de Déu estan corrent la mateixa sort que els milers d’africans. L’afectació en un dels seus hospitals a Monròvia i mort del director els ha obligat a desplaçar l’atenció hospitalària a altres centres. Altres afectats són Missioneres de la Immaculada Concepció.

Davant la gravetat de la situació, aquest juliol l'ONGD dels Germans de Sant Joan de Déu, Juan Ciudad ONGD, va llançar la campanya "Aturem l'Ebola a l'Àfrica de l'Oest". L'avanç de l’Ebola a Libèria, Sierra Leone i Guinea Conakry és la pitjor epidèmia de Ebola registrada fins ara en la història.

Per ara, ja han pogut enviar dos carregaments d’ajuda; un amb col·laboració amb Farmamundi, que finança el subministrament de 15.000 unitats de gazes, gorres d'un sol ús i bates impermeables; i l'altre gràcies a Brussels Airlines i donacions de la campanya "Aturem el Ebola a l'Àfrica de l'Oest", procedents de la xarxa d'hospitals bascos, centres de Sant Joan de Déu, Brussels Airlines i particulars.

Els dos hospitals de l'Orde de Sant Joan de Déu a Lunsar (Sierra Leone) i Monròvia (Libèria) han estat atenent pacients de Ebola en coordinació amb respectius ministeris de salut. Però els recursos són escassos a la regió, així com les infraestructures sanitàries, pel que resulta complex fer front a l'epidèmia, i es necessiten urgentment diversos material hospitalaris com guants, màscares, ulleres i desinfectants, entre d'altres. Són necessaris per al correcte aïllament dels malalts, ja que el risc de contagi és molt elevat i no hi ha vacuna ni tractament específic eficaç, a més d'un índex de mortalitat de fins al 90%.

La campanya ja fa dies que crida l'atenció sobre la situació que s'està vivint a la regió, i recapta donatius per donar suport a aquests centres, el Saint John of God Hospital de Lunsar i el Saint Joseph Catholic Hospital de Monrovia. Cal ampliar i equipar les àrees d'aïllament existents, així com dotar el personal sanitari dels recursos necessaris perquè segueixin realitzant el seu treball en les condicions adequades de seguretat. El tractament que s'aplica en els casos d'Ebola és simptomàtic, en funció del quadre que presenta cada pacient, i que pot incloure símptomes com febre, dolors musculars, diarrea, vòmits i hemorràgies, entre d'altres. La cura de la persona afectada depèn per tant de les cures que rebi i la resposta del seu sistema immunològic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.