Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Girona) En resposta a la crisi humanitària que s'està generant a la franja de Gaza, a Palestina, Càritas Diocesana de Girona fa una crida d’emergència per ajudar a Càritas Jerusalem a atendre els centenars de milers de persones afectades pel conflicte.

Càritas apel·la que es treballi a favor de la pau a Gaza, ja que aquesta situació només porta a patiment, pèrdues de vides humanes, i violacions dels drets humans i danys profunds de les persones implicades. En aquests termes, Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, se suma a les paraules del secretari general de Càritas Internationalis, Michel Roy, on assegura que el camí més curt per a la resolució d’aquest conflicte passa pel diàleg, la justícia i el respecte pels drets humans”.

Càritas Diocesana de Girona atén així a l’emergència de Càritas Jerusalem i fa una crida a la solidaritat de tots els ciutadans i ciutadanes per poder ajudar de manera immediata a salvar les vides, sobretot de civils, dones i homes que estan patint les atrocitats d’aquest conflicte.

Situació d'emergència

Càritas recorda que des que el 7 de juliol van començar els atacs, que han costat la vida a més de 1.200 persones i han obligat a altres 150.000 a abandonar les seves llars, l'Església i Càritas locals estan prestant tota l'ajuda que poden a les persones ferides, als nens que pateixentraumes psicològics o les famílies que han fugit de les seves cases.

La crida d'emergència que ha llançat Càritas Jerusalem a tota la xarxa internacional de Càritas per valor de 1,13 milions d'euros compta ja amb un enviament inicial de 60.000 euros, fet des de Càritas espanyola per ajudar a atendre de manera immediata a 56.000 persones. Es repartiran mantes, menjar, kits d'higiene, instrumental mèdic i carburant per els generadors de llum, especialment en els hospitals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.