Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Mossèn Pere Morales ha estat ordenat de prevere aquest diumenge a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, en una cerimònia presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, acompanyat per nombrosos companys d'estudi i sacerdots, entre els que hi havia el seu germà (també sacerdot), i els quins han vetllat el seu camí cap el sacerdoci, al Seminari de La Seu d'Urgell i al Interdiocesà de Barcelona. També molts capellans de la diòcesi han volgut acompanyar-lo en aquest dia tan important. Eren presents el Rector del Seminari Interdiocesà, Norbert Miracle, entre d'altres formadors i amics de Barcelona, Solsona, Perpinyà. També s'han desplaçat des de Salamanca, lloc de on és originari mossèn Pere, i del Principat d'Andorra, gran part de la seva família més propera, germans, nebots... La Catedral s'ha omplert de fidels i amics del Principat, on ha residit i treballat Pere Morales molts anys.

Després de la lectura de l'Evangeli, ha començat la litúrgia de l'ordenació presbiteral, amb la crida de l'ordenand. Vives, a la seva homilia, ha fet referència a la lectura del dia, posant en relleu la importància de la crida que rep Pere de Jesús a la vora del llac Tiberíades (Jn 21). "M'estimes Pere? , Aquesta és la gran pregunta per enviar al servei: sense amor no hi ha missió, per que la missió es fruit del amor... Només d'un cor que estima pot brollar la missió apostòlica", ha encoratjat l'arquebisbe Vives al nou prevere: "conforma la teva vida amb el misteri de la Creu del Senyor"... L'ha esperonat a superar la por i a viure al costat de les persones "acompanyant, escoltant, consolant, anant com un germà més amb tots", seguint els ensenyaments de Jesús.

Pere Morales ha fet les promeses sacerdotals, s'ha cantat la lletania dels sants, i l'arquebisbe li ha imposat les mans, primer, i també la resta de preveres, i ha dut a terme la gran pregària d'ordenació. L'ofrena dels ornaments i la posterior vestició, la unció de les mans i el lliurament del pa i del vi, amb el calze i patena aportat pels seus familiars, han donat pas l'abraçada de pau del bisbe i dels preveres, per acabar amb la celebració de l'Eucaristia.

Abans d'acabar el nou sacerdot ha fet un llarg agraïment a totes les persones que han fet possible la celebració de la seva ordenació. Servirà a partir d'ara, com a vicari, a la Parròquia de Puigcerdà. En la web del bisbat d'Urgell podeu llegir una entrevista a Pere Morales.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.