Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "La Caixa") Tarragona comptarà amb un nou Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) que acollirà un màxim de 40 infants i adolescents, i estarà dividit en llars independents de 8 a 12 places cadascuna. Així ho han anunciat les tres institucions implicades: el departament de Benestar Social i Família, l’Obra Social “la Caixa”, i la Fundació Casa Sant Josep.

El nou equipament servirà per a traslladar l’actual CRAE que la Fundació gestiona a la ciutat, que seguirà prestant els mateixos serveis que ofereixen actualment: servei residencial, d’acolliment familiar pre-adoptiu i el centre d’acolliments familiars.

Per a tirar endavant el projecte, les tres parts han subscrit un conveni de col·laboració que permetrà construir i equipar el nou centre, que s’ubicarà a l’avinguda Estanislau Figueres. L’edifici comptarà amb planta soterrani, planta baixa i quatre plantes i tindrà una superfície de 2.678 m2, amb un pressupost total d’execució de 4.993.394 euros, segons el projecte presentat per la Fundació Casa Sant Josep.

L’Obra Social “la Caixa” col·laborarà en el projecte de construcció amb una aportació econòmica de 1’5M euros una subvenció que es farà efectiva amb quatre anualitats i que s’emmarca en el conveni establert entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Obra Social.

Centre Residencial d’Acció Educativa

Els centres residencials d'acció educativa són institucions per a la guarda i educació dels menors a qui s'aplica la mesura d'acolliment simple en institució, d'acord amb la mesura que consti en l'informe previ dels equips tècnics.

L'objectiu d'aquest servei és donar resposta a situacions i necessitats educatives i assistencials que requereixen una especialització tècnica en la seva guarda i educació alternativa a la seva família d'origen.

Actualment, a la demarcació de Tarragona hi ha 877 infants tutelats per la Generalitat. I pel que fa a equipaments residencials, en aquest territori hi ha un total de 13 centres amb 314 places.

Fundació Casa Sant Josep

Constituïda l’any 1912, aquesta fundació té una trajectòria de més de 100 anys al servei de l’atenció als infants, adolescents i joves en situació de desprotecció o risc social, als quals proporciona recursos d’acolliment, educatius i d’integració familiar i social.

L’estiu de l’any 2012, tot coincidint amb la commemoració del seu centenari, la Fundació Casa Sant Josep s’incorpora a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, amb qui s’ha projectat aquest nou equipament que dotarà Tarragona d’un dels Centres Residencials d’Acció Educativa més funcionals del país.

En l'acte de presentació del projecte hi han participat l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el director general de l’Obra Social “la Caixa”, Jaume Lanaspa, el president de la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, Jaume Recasens.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.