Vés al contingut
Catalunya Religió

Laura Mor –CR/Granollers Sense pretensions, amb discreció i constància, voluntaris de la parròquia de Sant Esteve de Granollers ja fa més de trenta anys que fan funcionar l'única llibreria religiosa de la comarca. A la plaça de la Caserna, la petita llibreria de Santa Anna ocupa un espai històric privilegiat: una capella que algunes fonts daten del segle XIV, i que dissabte es guarnirà per celebrar la festa de la seva patrona.

En aquest vídeo, l'encarregada de la llibreria, Teresa Ortiz, valora la seva presència com “un signe molt important” per la comarca. L'establiment ofereix, per una banda, llibre religiós, estampes, icones, articles de plata, medalles, música religiosa, ciris de bateig, ceràmica artesanal o pessebres. I, per una altra, té un sentit genuí del comerç de poble, proper i càlid, que es barreja amb la seva identitat parroquial.

Actualment, obren de dos quarts de deu a dos quarts de dues i de cinc a dos quarts de nou. I malgrat aquest horari comercial ambiciós, miren el futur sense grans presumpcions. Segons Ortiz, volen mantenir les portes obertes com a servei destinat a les parròquies i a la gent que s'hi atansa per iniciar una conversa o de visitar la capella del pis de dalt.

“Amb la crisi la gent s'aferra a fer pregària”

La Teresa reconeix que, com d'altres comerços, han notat la crisi que va començar l'any 2007. Però diu que el que no ha baixat és la venda d'estampes i ciris “perquè la gent s'aferra a fer pregària”.

La llibreria es va constituïr com a Fundació l'any 2013 i depèn de la parròquia de Sant Esteve. El càrrec de president de la Fundació coincideix amb el de rector de la parròquia, que en aquest moment és mossèn Lluís Pou.

La festa de Santa Anna

Dissabte, festa de Santa Anna, la llibreria obrirà les portes de bat a bat i al matí celebraran una missa a la capella. Qui vulgui podrà apropar-s'hi a tocar la campana, ballar sardanes o prendre una mica de coca i moscatell en un acte adreçat a tota la ciutat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.