Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Obra Social 'La Caixa') L'Obra Social "la Caixa" ha concedit ajudes per valor de 204.510 euros a 8 projectes de Catalunya seleccionats en la convocatòria d'Habitatges temporals d'inclusió social. Aquesta s'emmarca dins del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'entitat i que enguany preveu destinar 17 milions d'euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en pro de col·lectius vulnerables poden accedir a aquest programa i presentar el seu projecte a la convocatòria que promogui les seves mateixes línies d'actuació.

Objectiu: que totes les persones assoleixin la seva plena autonomia

L'Obra Social "la Caixa" obre anualment la convocatòria d'Habitatges temporals d'inclusió social per donar impuls a projectes desenvolupats per entitats que ofereixen una atenció integral en el marc dels seus programes de recursos residencials per a promoure la inclusió social i la vida independent de persones en situació de vulnerabilitat. A través d'aquesta convocatòria que promou un habitatge assequible i social, l'entitat contribueix a superar els reptes residencials actuals. A més, també es pretén donar resposta a les necessitats de persones que s'han de desplaçar per a l'atenció sanitària pròpia o la dels seus familiars.

Dels 299 projectes presentats a la convocatòria d'Habitatges temporals d'inclusió social 2016, han estat seleccionats 45 que arribaran a més de 3.000 persones en situació vulnerable, distribuïdes en col·lectius de persones en procés d'inclusió social, principalment dones desemparades i joves ex-tutelats, seguit de persones amb addiccions, famílies acabades d'immigrar i persones sense sostre (84%); persones amb discapacitat (9%) i persones amb malalties i els seus familiars (7%).

A l'hora de seleccionar els projectes s'ha tingut en compte que comportin una atenció integral, abordant aspectes laborals, socioeducatius i emocionals a fi de realitzar un acurat treball a favor de la plena autonomia dels beneficiaris. També s'han valorat aspectes com l'eficiència social a través de la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l'administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d'objectius, activitats i definició de resultats desitjats de la intervenció social.

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha reiterat el compromís de l'entitat per "ajudar a construir una societat més justa, igualitària i integradora on les persones més vulnerables puguin millorar la seva qualitat de vida".

Els projectes seleccionats a Catalunya

Els vuit projectes seleccionats en aquesta convocatòria a Catalunya corresponen a iniciatives socials que es desenvoluparan a les ciutats de Barcelona, Badalona, Sabadell i Reus i que van especialment dirigides a dones desemparades, joves en situació o risc d’exclusió, persones amb addiccions i/o trastorn mental greu i sense sostre. Les entitats seleccionades enguany són: Fundació Acollida i Esperança, Fundació Salut i Comunitat, Fundació Comtal, AEC GRIS Fundació Privada, Andi Down Sabadell, Adoratrices Esclavas del Santísimo Sacramento y de la Caridad-Comunidad de Sants, Fundació Infantil Ronald McDonald-Barcelona i la Fundació Benèfica Maria Raventós. Els vuit projectes suposen una inversió de 204.510 euros i tindran com a beneficiàries directes prop de 600 persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.