Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Bisbat de Girona) El bisbe de Girona, Francesc Pardo i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han presentat aquest dilluns al matí els actes que s’han organitzat per a commemorar el 600 aniversari de la decisió de construir la nau única d’estil gòtic de la catedral de Girona, la més ampla del món. Durant l’acte, que ha estat introduït per Jaume Julià, president del capítol, i Joan Molina, de la Universitat de Girona, ha realitzat una breu contextualització històrica dels fets que van portar el bisbe i el capítol de la catedral a optar, l’any 1416, per la nau única. El visitant podrà seguir aquest procés a través d’uns plafons explicatius exposats des d'aquest dilluns al claustre.

Per a commemorar aquesta fita, s’han organitzat diverses activitats que tindran lloc entre els mesos d’octubre de 2016 i l’agost de 2017 . D’entre elles, en destaquen per exemple la pujada dels Marrecs de Salt per les escales i l’aixecament d’un pilar a l’interior del temple al novembre; la representació teatral de la vida de Sant Jordi a la mateixa nau de la catedral, sota la direcció de Martí Peraferrer Vayreda, director del FITAG, a l'abril; o la inclusió de la volta interior de la catedral en el Festival Mapping el juliol.

En la seva intervenció, Marta Madrenas ha destacat la importància i “el mèrit que té haver implicat moltes entitats en l’organització de les activitats, perquè és una bona manera d’acostar encara més la ciutadania al que és l’element més icònic i singular de la ciutat de Girona”.

Per la seva banda, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha destacat que aquest aniversari “és una bona ocasió per obrir la catedral a la ciutadania i perquè les noves generacions se la sentin més seva”. I ha afegit: “estimant la catedral, estimem més Girona”. També ha recordat que “amb la decisió presa ara fa 600 anys, es va prioritzar el sentit de transcendència i de bellesa”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.