Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) Dels voluntaris del Centre Solidari que s’apleguen a la parròquia del Carme de Lleida ha nascut la Fundació Jericó per atendre persones sense llar i en risc d’exclusió d'aquesta ciutat. Un alberg i un menjador social al carrer Tallada del barri Antic són els dos espais de referència que tindrà a partir d'ara aquest servei solidari.

El bisbe Joan Piris ha beneït aquest dimecres, festa de la Mare de Déu del Carme, l’Hostal Àlex, que albergarà els sense sostre derivats per l’Ajuntament de Lleida, a través de la seva regidoria de Benestar Social, i el menjador social ubicat al restaurant Sant Jaume.

L'atenció que es vol oferir des d'aquestes dependències no finalitza només amb l’atenció social de les primeres necessitats, sinó que la Fundació Jericó també disposa d’un servei d’acompanyament a les persones, d’ajut laboral i de reforç i assessorament pedagògic.

Més enllà dels locals parroquials

El col·lectiu de persones sense llar que l'ajuntament els pot derivar acostuma a ser de l’orde de 25 o 30 persones. Però pot arribar a gairebé 100 en els mesos d’hivern, quan es posa en marxa l’Operació Iglú. La Fundació Jericó, ja que l’Hostal ho permet, vol donar més cobertura a aquesta necessitat primària dels sense sostre.

Paral·lelament, la Fundació Jericó, que aplega més de mig centenar de voluntaris, ha llogat el restaurant Sant Jaume, al mateix carrer Tallada, per utilitzar-lo com a menjador social. Fins ara, aquest servei que diàriament reparteix fins a un centenar d’àpats, de dilluns a divendres, es realitzava als locals de la parròquia del Carme. Quan van començar, el juny de 2012, servien dinar a una vintena de persones.

La nova fundació compta amb la presidència de Montse Segon i la col·laboració de Josep Reñé i Jaume Josa, entre d'altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.