Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) En ocasió de la nova escalada de violència entre palestins i israelians, la Comissió General de Justícia i Pau d'Espanya vol manifestar, una vegada més, el seu horror, la seva indignació i la seva profunda tristesa.

Considerem absolutament inacceptable i criminal l'actuació de les parts implicades en aquest nou episodi de guerra a través de l'assassinat múltiple i deliberat, el bombardeig i el llançament de coets sobre població civil i l'ús d'aquesta població com a escut per perpetrar agressions, causant o provocant conscientment la mort de persones innocents, incloent-hi nens i famílies senceres.

Una vegada més fem una crida, i no ens cansarem de fer-ne, a les parts enfrontades i a tots els actors implicats perquè cessin de forma immediata i incondicional les hostilitats i dirigeixin tots els seus esforços cap a la consecució d'una pau justa i duradora mitjançant el diàleg, el reconeixement mutu i el respecte dels drets humans de les persones i els pobles, que són l'única opció per posar fi a aquest llarg i sagnant conflicte.

Així mateix, fem nostres les paraules de la Comissió Justícia i Pau de l'Assemblea d'Ordinaris Catòlics de Terra Santa, que ha recordat que l'única manera de sortir del cicle interminable de violència que ha ensagnat la terra de Jesús és “alliberar-se de qualsevol lideratge que alimenti el cicle de la violència” i donar suport als líders disposats a reconèixer “que Déu ha plantat aquí tres religions: el judaisme, el cristianisme i l'islam, i dos pobles, palestins i israelians”.

La Comunitat Internacional no pot tolerar aquesta violència ni resignar-s’hi, i hauria de prendre totes les mesures polítiques, jurídiques i diplomàtiques necessàries per evitar la seva repetició, i també per actuar més intensament a favor de la pau. En aquest sentit, demanem una vegada més al Govern d'Espanya que treballi decididament amb aquesta mateixa finalitat.

Finalment, volem expressar la nostra solidaritat i elevar la nostra oració a Déu davant del sofriment de totes les víctimes.

Comisión General de España

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.