Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Aquest dimarts al matí s’ha fet a Barcelona una roda de premsa per presentar la mobilització contra la retallada dels concerts educatius promoguda per les escoles concertades, i entre elles, les escoles cristianes de Catalunya. “Protestem contra la retallada salarial que el govern de Catalunya vol aplicar al professorat de l’escola concertada i per la postergació en què sempre ha mantingut el nostre sector, el qual representa el 40% de l’escolarització a Catalunya”. El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Carles Armengol –que parlava en nom de tots els titulars de l’escola concertada, cristiana i no cristiana- justificava d’aquesta manera la concentració que l’escola concertada catalana durà a terme –per primera vegada de forma unitària- el proper dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

“Considerem del tot injusta la retallada decretada pel govern”, ha afegit el secretari de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), Pere Forga, en nom dels sindicats convocants. “Els professors de la concertada no són funcionaris i no tenen les mateixes condicions de treball que el professorat de la pública”, ha afirmat Forga. “Quina justícia, doncs, o quina equitat hi pot haver en el fet d’equiparar-los només en els desavantatges?”.

“Després de més de vint anys reivindicant l’homologació de les condicions laborals i retributives sense haver-les aconseguit, el Govern ens proposa ara aquesta nova fórmula d’homologació a la baixa”, ha lamentat, en nom de tots els pares i mares de la concertada, el president de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Escoles Lliures (FAPEL), Antoni Arasanz. “Després també de molts anys justificant les diferències de condicions laborals pel fet de no ser funcionaris, a la primera ocasió de retall el Govern aplica, ara sí, el mateix criteri que als seus treballadors”.

“Ens sentim plenament solidaris amb el conjunt del país que està patint la crisi i estem disposats a col·laborar en l’esforç comú”, ha conclòs Armengol. “Però constatem que, ara per ara, és impossible un diàleg serè i constructiu amb l’administració, si bé és el que desitjaríem, ja que sempre ha estat la nostra manera d’actuar”.