Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(La Salle) Aquest divendres La Salle Campus Barcelona-URL ha acollit EduEmprèn, un taller d’emprenedoria social en el que han participat 550 alumnes de 3r d’ESO d’11 escoles de La Salle Catalunya. L’activitat és el punt d’inici del Projecte FAIG que els alumnes de La Salle Catalunya desenvolupen durant el curs com a nova metodologia.

A l’inici de la sessió el president de FUNITEC i Visitador de La Salle Catalunya, el germà Josep Guiteras, ha donat la benvinguda als alumnes i els ha encoratjat a ser audaços: “Si teniu curiositat i us atreviu, els joves millorareu la nostra societat”. Tot seguit, Josep Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, ha explicat què és l’emprenedoria social i què es pot fer pels altres. Aquesta sessió ha comptat amb la participació de dos startups que han explicat el seu cas, Paula Veciana de Tandem Social i Clara Navarro, cofundadora de Ship 2B. Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona amb persones que han iniciat projectes d’emprenedoria social: Óscar Alonso de Urban Time, Lis Brusa de Koiki i Jordina Arcal de HealthApp.

Després els alumnes participants han tingut contacte directe amb 12 emprenedors socials i de La Salle Technova Barcelona que els han explicat de primera mà els seus projectes emprenedors i les metodologies que han fet servir per dur-los a terme.

L’objectiu de l’acte, sota el lema 'Observa, Proposa i Transforma!', és preparar a joves emprenedors compromesos amb el seu entorn i donar als estudiants eines per crear el seu propi projecte d’emprenedoria social, observant el seu entorn per trobar un problema real, identificar oportunitats de millora i proposar un repte que ho solucioni. En aquesta línia, al final de la sessió han estat els propis alumnes els que han creat el “Mur dels Reptes socials”, en àmbits com les persones (salut, alimentació i educació), organitzacions (inclusió laboral, productes solidaris i finançament) i l’entorn (residus i reciclatge, transport sostenible i energia neta). Els participants han analitzat aquests problemes que observen al seu entorn i que seran les temàtiques que treballaran durant el curs en aquesta assignatura i que presentaran novament al Campus a final de curs. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.