Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

“L'Església viu moments difícils. Ha quedat al descobert, sense apel·lació possible, que alguns preveres i religiosos havien caigut en el pou sense fons d'una sexualitat pervertida. Han aflorat, totes juntes, accions mereixedores de la reprovació de Déu i dels homes, que han malmès les coses més sagrades, i la vida d'uns infants i d'uns adolescents ha quedat marcada per sempre. Els compromisos personals dels qui jugaven amb la vida s'han esmicolat. Havien fet promeses o vots d'una castedat viscuda pel Regne però tot s'ha fos com el gel en plena canícula. La força del mal i del pecat ha destrossat la vida de les víctimes innocents però també la vida dels seus botxins, que han descobert, massa tard, la gravetat de les seves conductes. I molts, davant comportaments carregats de lascívia i de prepotència, han quedat atuïts, sense reacció. El mal deixa sense esma i avergonyeix”.

Amb aquesta claredat comença l’editorial del darrer número de revista digital El Bon Pastor promoguda per capellans de les diòcesis de Catalunya. Davant d’aquesta situació, l’editorial se centra en la resposta que han de donar els capellans: “Canvien les dificultats en la ruta a fer, els obstacles a superar, però el repte es manté inalterable. L'Evangeli és el tresor que unifica la nostra vida i que volem oferir als homes i dones d'avui”. La revista, en l’editorial signada per Armand Puig, recorda que “L'Evangeli no té data de caducitat, però necessita ser explicat de manera que sigui entès i reconegut com allò que, ara i aquí, canvia el cor” i que la opció principal dels capellans és ”anunciar la primacia de Déu, per denunciar l'amor a un mateix com a arrel de tots els mals, per construir una humanitat fonamentada en el manament nou de l'amor”.

“No hem de caure en el desconcert ni en el replegament. Ben al contrari”, és la conclusió de El Bon Pastor:  “La millor resposta als atacs és el testimoni serè de la pròpia vida, aquella generositat que és pròpia del cèlibe i aquell sentit d'Església que l'ha de definir. Sempre que l'arbre s'esporga, la propera collita és més abundant”.

Com cada número de El Bon Pastor, el de maig inclou un text d’un bisbe, que en aquest cas és del cardenal Lluís Martinez Sistach que encoratja la iniciativa. Des del febrer, la revista, a més de l’enviament que es fa per correu electrònic, està disponible en una pàgina en català, en castellà i en italià.