Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Han passat ja 500 anys des que Martí Luter va clavar les seves 95 tesis a la porta de l'església del castell de Wittenberg. Un succés que va canviar el món i va obrir la porta al naixement del protestantisme. Què va plantejar Luter? Què va comportar la seva Reforma? Què ha significat i significa el protestantisme?

L'associació Cristianisme al Segle XXI donarà resposta a aquestes qüestions en una Jornada el 19 d'agost, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra a Prada de Conflent.

Pel·lícula i ponències

Sota el títol '500 anys de la Reforma de Luter: implicacions històriques i religioses', la Jornada començarà amb la projecció de la pel·lícula Luther, del 2003, dirigida per Eric Till i protagonitzada per Joseph Fiennes.

La presentació i comentari del film anirà a càrrec de Jaume Botey, doctor en Antropologia i professor d’història a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Mireia Vidal, professora de la Facultad de Teología protestant SEUT.

La tarda continuarà amb diferents ponències que analitzaran les implicacions històriques i religioses que va tenir la Reforma. Ho comentaran Lluís Busquets i Grabulosa, escriptor, professor i periodista, i la professora Mireia Vidal.

Caminant cap al Xè Congrés

Amb aquesta jornada s'obre també un cicle d’activitats que, sota el mateix títol, es perllongarà durant tot el curs 2016-17 amb les trobades d’Espai Obert de l'Associació. Culminarà amb el X Congrés de Cristianisme al Segle XXI que tindrà lloc el mes de novembre de 2017.

El programa de la Universitat Catalana d'Estiu, que inclou altres activitats u cursos es pot consultar en el següent enllaç: http://www.uce.cat/XLVIII_UCE/programa.html

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.