Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En l’homilia de la Missa Crismal a la catedral de Barcelona d’aquest dimarts al matí el cardenal Lluís Martínez Sistach ha defensat la tasca que realitzen els capellans. L’arquebisbe de Barcelona ha emmarcat aquesta reivindicació en els testimonis de capellans sants com el rector d’Ars, el beat Josep Samsó i el pare Tous, que serà beatificat a Santa Maria del Mar el proper 25 d’abril. Sistach s’ha dirigit directament als sacerdots per a dir-los que “l’Església diocesana us agreix el vostre treball ministerial i la vostra fidelitat a Déu i a l’Església; us agreix el vostre testimoni i tot el que feu al servei de les comunitats cristianes i de la societat”. L’arquebisbe els ha animat a trobar “en la vostra relació personal amb el Bon Pastor la força, el coratge i el consol del vostre treball pastoral. És molt el que cada dia feu amb el vostre servei als germans. Que Déu us ho pagui”.

En l'homília el cardenal Martínez Sistach també s’ha referit les critiques a Benet XVI amb motiu de les denúncies d’abusos sexuals per part d’eclesiàstics: “Malgrat els criteris de transparència, fermesa i severitat amb què el Papa ha tractat i tracta aquests assumptes, hem de lamentar que hi hagi la tendència prevalent d’atacar al nostre estimat Sant Pare. Sentim-nos molt a prop del Papa i preguem perquè el Senyor el conforti i li mantingui el coratge i la pau”. Sistach també ha agraït que el papa hagi acceptat la invitació a consagrar el Temple de la Sagrada Família.

L’arquebisbe també ha defensat el celibat sacerdotal: “ha de ser acollit i viscut com un do inestimable de Déu, com un estímul de la caritat pastoral, com una participació singular en la paternitat de Déu i en la fecunditat de l’Església i com un testimoniatge davant del món del Regne escatològic”.

D’altra banda, segons informa l’agència Flama.info, el bisbe de Sant Feliu Agustí aquest dimecres en la Missa Crismal lliurarà una carta pastoral que recollirà les seves reflexions sobre el ministeri sacerdotal, fruit de les entrevistes personals que ha mantingut amb cadascun dels capellans i diaques diocesans des del mes d'octubre passat.

La missa crismal se celebra el dimarts o dimecres abans de Pasqua i és tradicional que el bisbe de cada diòcesi concelebri amb tots els capellans del bisbat. En la Missa Crismal es beneeixen els sants olis que s’utilitzen durant l’any en l’administració d’alguns sagraments com el bateig, la confirmació o la unció dels malalts.