Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

"El llegat d’un pelegrí universal" és el nom que s'ha donat a la visita teatralitzada a diversos espais significatius dels pas de Sant Ignasi de Loiola per Manresa. Aquesta nova oferta pretén posar en valor no solament el patrimoni material relacionat amb Sant Ignasi, sinó també els elements més humans, més propers, més influents de la seva estada. La figura de Sant Ignasi va arrelar molt entre els manresans de la època, i la seva beatificació, un segle després de la seva mort, va ser un motiu d’orgull pels manresans. En aquest sentit, es busca donar a conèixer la figura de Sant Ignasi, més enllà de la seva tasca com a fundador de la Companyia de Jesús.

A la visita teatralitzada, tres personatges explicaran el llegat del pelegrí des de tres perspectives diferents i complementàries i en tres ubicacions representatives. L’itinerari comença al Claustre de l’antiga escola de Sant Ignasi, i passant per la capella del rapte, carrer Sobrerroca, Plaça Major i la Seu, s’arribarà fins el Santuari de la Cova, on acaba la visita. A més de l’actor, que apareixerà a tres escenaris que es detallen a continuació, la visita compta també amb una guia que conduirà el grup en els desplaçaments, mentre l’actor que recrea els personatges no hi és present, i introduirà explicacions complementàries.

L’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa és un fet de gran rellevància a nivell històric, religiós i cultural. Va ser a Manresa on Ignasi, després d’abandonar la seva vida militar i benestant al País Basc, va trobar el camí per dedicar-se a la vida contemplativa i d’ajuda als altres. També va ser a la ciutat on va començar la redacció dels Exercicis Espirituals obra cabdal en l’ordre religiós que va fundar, La Companyia de Jesús. Finalment, el sant va compartir experiències i vivències amb els manresans del moment, va passejar pels seus carrers i va resar a les seves esglésies, deixant una profunda empremta a la ciutat.

Les visites teatralitzades tindran lloc els dissabtes següents: 27 de març, 10 d’abril, 24 d’abril, 8 de maig i 22 de maig. A partir del setembre, es reprendrà la visita per la campanya de tardor 2010. A més d’aquestes visites teatralitzades, la resta de dissabtes dels mesos de març, abril i maig, s’ofereixen visites guiades a la Manresa ignasiana