Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Avui, dimecres de cendra comença la Quaresma. Quaranta dies de reflexió, penitència dejuni i abstinència que permeten als cristians preparar-se per la Setmana Santa.

El papa Benet XVI convida, enguany, a reflexionar sobre la justícia com a tema principal de la Quaresma. Pel fet que la justícia és una qüestió de gran abast, Benet XVI ha distingit en diversos apartats la seva reflexió.  
 
En primer lloc comença parlant del significat de la paraula justícia, que en el llenguatge comú significa donar a cadascú allò que és seu. Però, ¿fins a quin punt això és justícia? El papa creu que aquesta definició no aclareix el que significa en realitat “allò seu” que cal assegurar a cadascú. Benet XVI creu que “per a gaudir d’una existència en plenitud li cal quelcom més íntim que només se li pot concedir de manera gratuïta: podríem dir que l’home viu de l’amor que només Déu, que l’ha creat a imatge i semblança seva, pot comunicar-li”.
 
En segon lloc es planteja d’on ve la justícia i remet la seva reflexió a l’evangelista Marc. A continuació, fa una referència a Crist i explica que la seva justícia és la justícia que ve de la gràcia, on no és l’home qui repara i es guareix a si mateix i als altres.
Benet XVI es planteja “¿Quina justícia hi ha on el just mor en comptes del culpable i el culpable rep en canvi la benedicció que correspon al just? ¿Cadascú no rep d’aquesta manera el contrari d’«allò que és seu»? En realitat, aquí es manifesta la justícia divina, profundament diferent de la humana.”
 

Aquestes són només algunes de les reflexions què el papa Benet XVI exposa en el seu missatge per la Quaresma d’aquest 2010.