Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

Abraham, reconegut com a pare entre els cristians, musulmans i jueus, serà el tema central que la Fundació Claret proposa per fer un triàleg interreligiós. L’acte, que tindrà lloc en quatre sessions durant el mes de febrer i març, està pensat per trobar un diàleg entre religions després de la llarga època de conflictes amb el Pròxim Orient.
 
A través de la figura d’Abraham es poden trobar camins d’entesa i de pau per als seguidors de les tres religions. Cada religió es remet al patriarca d’una manera pròpia i apel·la a ell per raons a vegades oposades. Tanmateix, abans d’insistir en les diferències, cal subratllar que totes tres religions tenen un origen comú. Això vol dir que hi ha un patrimoni comú, una família abrahàmica, que comparteix una història comuna, malgrat les versions diferents d’aquesta història.
 
Es tractaria d’analitzar la figura d’Abraham des de la perspectiva jueva, cristiana i musulmana. Asseure sota la tenda del diàleg un jueu, un cristià i un musulmà, en tres sessions i en una quarta, fer una taula rodona entre els tres conferenciants amb el següent calendari:

  1. Abraham en l’AT i la tradició jueva: Jorge Burdmann, de la Comunitat Israelita de Barcelona, responsable del Departament Tradició i Cultura, molt implicat en el Diàleg interreligiós. Membre del Consell editorial de la revista Dialogal. (18 febrer 2010).
  2. Abraham segons el NT: Ignasi Ricart, professor de Bíblia de la Facultat de Teologia de Catalunya. (25 febrer 2010).
  3. Abraham en l’Alcorà: Rashid ‘Aarab, filòsof. (4 març 2010).
  4. Taula rodona, dirigida pel prof. Xavier Marín, professor de la Universitat Ramon Llull i coordinador del Grup de Recerca Identitat i Diàleg Intercultural. (11 març 2010).

Totes les sessions es realitzaran a la Sala Pere Casaldàliga, de la Llibreria Claret a les dos quarts de vuit del vespre. Cada dia, hi haurà una exposició de llibres de cada religió.