Vés al contingut
Catalunya Religió

Badalona comptarà amb les pròximes setmanes amb un nou oratori musulmà al barri d’Artigas. El projecte l’han acordat conjuntament la comunitat islàmica paquistanesa ‘Camí de la Pau’, l’Associació de Veïns del barri i l’Ajuntament, a través del seu servei de mediació religiosa, gestionat per Unescocat.

Aquesta comunitat musulmana feia anys que desitjava comptar amb un lloc de culte, ja que fins ara s’ha vist obligada a resar al ras, concretament a la plaça Camarón de la Isla.

Malgrat la inauguració del local, que se situarà al carrer Santiago, els divendres la comunitat seguirà resant a la plaça Camarón de la Isla. És el res més multitudinari, i s’acostumen a reunir 500 persones, xifra que supera amb escreix les dimensions del local.
‘Camí per la Pau’ ja compta amb un oratori al barri del Raval de Barcelona, que va obrir l’any 1996. Es tracta d’una organització internacional musulmana amb seu a Pakistan, i que reuneix majoritàriament a persones procedents d’aquest país. Per això, a més de ser una comunitat religiosa, el nou oratori també serà un punt de trobada pels pakistanesos residents a Badalona.
Per tal d’evitar qualsevol brot de racisme o islamobòfia, l’Ajuntament de Badalona va decidir consensuar el projecte amb els veïns. A través del servei de mediació religiosa d’Unescocat, en tot moment s’ha comptat amb la col·laboració de l’associació veïnal del barri d’Artigas, com explica a Catalunya Religió el mediador cultural i periodista Manu Pérez Browne. També afegeix que els fidels de ‘Camí per la Pau’ són els que assumeixen íntegrament el cost del local i de les obres que s’han hagut de fer perquè compleixi la normativa, com treballs d’insoronització o l’habilitació d’una sortida d’emergència.
Malgrat el consens amb què neix aquest oratori, hi ha veïns que no veuen amb bons ulls la seva construcció, fet que està sent aprofitat per grups d’extrema dreta, entre ells, Plataforma per Catalunya (PxC).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.