Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquí podeu veure algunes imatges de l’acte de beatificació de Josep Samsó a la Basílica de Santa Maria de Matáró. També podeu descarregar-vos el llibret que s'ha lliurat als assistents per seguir la celebració.

 
 
Poc abans de les 12 s'ha fet la proclamació del nou beat, que ha estat rebuda amb llargs aplaudiments mentre es descobria la imatge de Josep Samsó a l'altar. Després s'ha dipositat en una capellà de la Basílica una reliquia del beat Samsó.
 
A la cerimònia hi han participat una vintena de bisbes entre ells el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que la presidia, el prefecte de les Causes dels Sants, Angelo Amato, i el nunci Renzo Frattini. També hi havia tots els bisbes catalans i alguns emèrits com el cardenal Ricard Maria Carles. Entre els bisbes d’altres diòcesis hi havia el de València, Carlos Osoro.
 
Les autoritats civils estaven encapçalades pel president de la Generalitat, José Montilla, i l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Barón. També hi havia representants del partits polítics, l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, o el magistrat del Constitucional Eugeni Gay.  


[Vídeo: Josep Maria Rojo]