Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dilluns el Centre d’Estudis Pastorals obre un nou curs. L’activitat formativa i pastoral d’aquest centre impulsat pels bisbats de Catalunya ja ha començat però dilluns Xavier Morlans protagonitza la lliçó inaugural del curs amb la ponència Una nova etapa evangelitzadora. Teologia i Pastoral”.

Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i conegut també per la seva àmplia activitat musical, fa anys que promociona experiències de renaixement de la fe. Especialment ha endegat activitats pastorals que despertin o acompanyin processos de persones que van deixar arraconada la seva experiència de fe o que l’inicien d’adults, una situació ben comuna en les societat europees.

Precisament, per la seva experiència, al mes de març va ser convidat a Roma a la primera jornada d’estudis convocada pel nou Pontifici Consell per a la Nova Evangelització. En aquesta entrevista parla d’aquesta nova evangelització en un context on “la fe no es pot donar per suposada”, i en el que “cal una reiniciació cristiana”. Explica la necessitat de formular una proposta cristiana en un ambient de diàleg però que vagi més enllà del testimoni per “retrobar el discurs que ha d’acompanyar la nostra acció”.

Morlans destaca que aquest nou anunci “no és només cosa de capellans, religiosos i religioses” i que són principalment els laics els protagonistes d’aquest nou anunci de la fe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.