Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) Càritas, juntament amb la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de la ciutat de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, duu a terme el Projecte de recerca “Diagnosi de Persones al Carrer 2011”. La iniciativa té el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Una de les accions d’aquest projecte és el recompte nocturn de persones que dormen al carrer a Barcelona, que pretén tenir un major coneixement de la quantitat i característiques de la població en situació de sense llar que dorm al carrer, per tal d’obtenir una informació clau per a la millora del treball que es realitza per ajudar aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa consisteix en recórrer els carrers i parcs de la ciutat per comptar les persones que hi dormen, i per tirar-la endavant es necessita tant la col·laboració de professionals de l’àmbit social com de persones voluntàries.

Aquesta pot ser una oportunitat privilegiada per prendre consciència d’un problema que massa sovint passa desapercebut, aliè i estrany a la nostra mirada, malgrat que quotidianament sigui ben present als nostres carrers.

El recompte es farà la nit del 8 al 9 de novembre. Es farà per tota la ciutat, distribuïda en zones que seran cobertes per equips de 4-5 persones, cadascun coordinat per persones amb experiència en el treball social amb aquest col·lectiu.

Quan es confirmi la inscripció, es comunicarà a cada persona la seva zona i equip i, posteriorment, la convocaran a una sessió formativa obligatòria. El mateix vespre del recompte tots els participants es trobaran a la Seu Central, ubicada a Les Cotxeres de Sants, on es farà una xerrada explicativa prèvia, es distribuiran els equips i els materials i es compartirà un pica-pica.. A través www.diagnosi2011.org s’anirà informant als voluntaris inscrits dels detalls dels preparatius.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.