Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El portal Universitaties.net dedica els seus darrers articles a la tradició del pessebre, a les portes del Nadal d’enguany, que inicia amb una reflexió de Genoveva Sacristán reflexiona sobre la importància del pessebre com a referent de meditació i espiritualitat a Entrada en escena de Jesús, i amb l’article de Leonardo Boff  El niño, el buey y la mula. Javier Velasco explica l’origen històric i bíblic d’aquesta tradició a Pesebre y Evangelios, article extret del seu bloc.

 
Enric Benavent, pessebrista i membre del col·lectiu El bou i la mula, una entitat que porta deu anys redescobrint el sentit del pessebre, hi participa també amb l’article Un símbol religiós arrelat i amb futur, a banda de proposar lectura del seu últim llibre Per Nadal, el pessebre. Diu Benavent que “de totes les tradicions del Nadal, el pessebre és l’única que no va associada a regalar res”, en aquesta entrevista publicada a Familiaforum.net, de la qual se’n va fer ressò també CatalunyaReligio.cat. Des d’aquí, per cert, es publicava un vídeo d’una entrevista a un altre membre del col·lectiu El bou i la mula, Albert Dresaire, al programa “Signes del Temps”, de Televisió de Catalunya.
 
Tornem a Universitaties.net, on hi podrem trobar l’article sobre l’evolució de la tradició, de Josep Mª Font, El pessebre contemporani. Finalment, ens proposen dues iniciatives a la xarxa: la del Grup de Pessebristes de Castellar del Vallès, una exposició de pessebres virtuals a la qual s’hi pot enviar una fotografia del pessebre de cadascú, a www.biennaldelpessebre.cat abans del 6 de gener; i també la visita al portal Pessebres.cat, on hi ha informació sobre altres exposicions, associacions i consells per fer el propi pessebre.
 
Des de CatalunyaReligio.cat, proposem també la lectura sobre el pessebre com a símbol en una societat laica que ens proposa el recent article de Jordi López Camps i us animem a comentar aquesta notícia amb nous articles sobre el tema, o la vostra opinió, per la qual cosa us haureu de registrar, si no ho esteu.
 
Dos actes públics
 
D’altra banda El bou i la mula anuncia que el proper dimarts 22 de desembre, a les 7 de la tarda, el saló vigatà del Palau Moja de Barcelona (Portaferrissa 1) acollirà la taula rodona "Visions actuals del pessebrisme", en què hi participaran Josep Mañà, dissenyador i professor de Disseny a l'Escola Massana, Josep Maria Font, cap del departament d'expressió de la Fundació Pere Tarrés i Hernán de Rivera, advocat, col.leccionista i estudiós de figures de pessebre. Tots els assistents rebran com obsequi el dossier: "10 anys amb El Bou i la Mula"
amb deu interessants articles sobre el pessebrisme d'avui.
 
L’endemà, dimecres dia 23, a 2/4 de 6 de la tarda, a la sala d'actes d'Artesania Catalunya (C/ Banys Nous 11 de Barcelona) es presenta el llibre l’exposició Fent camins per la molsa que es va presentar l'any passat, comissariada per Isabel Banal i Josep Mañà.