Vés al contingut
Catalunya Religió

Amb motiu del seu 25è aniversari, el programa de TV3 "Signes dels temps" recupera del seu arxiu històric entrevistes amb personatges ja desapareguts del món de l'Església.

Les entrevistes no s'emetran per televisió i les oferirà cada setmana “Signes dels Temps” a través del web del programa i a través de CatalunyaReligió.cat.

Aquesta primera setmana recuperem una entrevista amb Ramon Torrella, arquebisbe de Tarragona del 1983 al 1996 i personatge clau en la convocatòria del Concili Tarraconense. La conversa va ser emesa fa 25 anys, el 1986, dins del programa "Temps d'esperança", el primer nom que va tenir "Signes dels temps".

En l'entrevista, feta pel director de l'espai Fèlix Benito, l'arquebisbe de Tarragona, Ramon Torrella, parla de diversos temes com la política, la situació social, els joves o els mitjans de comunicació. El president de la Conferència Episcopal Tarraconense diu que els bisbes "no admetem que cap partit polític es posi l'etiqueta de partit catòlic". Referint-se a la situació social de Catalunya, manifesta que "l''Església està en actitud d'esperança" i que "els cristians han de ser testimonis en la situació actual".

Les diverses entrevistes a personatges ja desapareguts de l’Església catalana inclouran, entre d'altres, el cardenal Narcís Jubany, el bisbe Antoni Deig, el caputxi Jordi Llimona, el jesuïta Miquel Batllori i la carmelita Cristina Kaufmann. També es recordaran personatges no catalans com el bisbe brasiler Helder Camara, el germà Roger de Taizé i la fundadora del Focolars, Chiara Lubich. Tots aquests personatges han passat davant les càmares de "Signes dels temps" al llarg dels últims 25 anys i el seu missatge continua parlant anys després.

Si no veieu bé el vídeo podeu anar aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.