Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Sant Feliu) La VII Trobada Diocesana dels animadors de la litúrgia del bisbat de Sant Feliu va aplegar aquest dissabte 140 persones, provinents de diferents parròquies de gairebé tots els arxiprestats del bisbat. La trobada es va fer tot el matí a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat.

El bisbe Agustí Cortés va rebre els participants animant-los a descobrir en la litúrgia l’espai principal de la comunió eclesial, tema al qual està dedicat l’objectiu del pla pastoral diocesà d’aquest curs (“Estimeu-vos els uns als altres”).

El tema central de la trobada d’aquest any era la presentació del document “Evangelitzats per la litúrgia, enviats a renovar el món amb misericòrdia”. En aquest text els bisbes de Catalunya, amb motiu del centenari del I Congrés Litúrgic de Montserrat (1915) i de l’Any Sant de la Misericòrdia, fan balanç de la reforma litúrgica a casa nostra, alhora que plantegen els reptes del present i de cara al futur en l’àmbit de la celebració de la fe. L’encarregat de la ponència va ser mossèn Joan Baburés, delegat de litúrgia del bisbat de Girona, i coordinador de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia i Música de la Conferència Episcopal Tarraconense. Baburés va comentanr els diversos capítols de la carta pastoral. En una segona part de la trobada, el mateix ponent va presentar la segona edició del Cantoral Litúrgic Bàsic, i també es va oferir informació sobre la nova edició de la Litúrgia de les Hores en català, de la cloenda de l’Any Jubilar de la Misericòrdia a la diòcesi, i de la Setmana Bíblica i diumenge de la Paraula que tindrà lloc el proper 27 de novembre.

La reunió també es va aprofitar per aprendre i assajar els cants propis del ritual de les exèquies, per tal de millorar la pastoral del cant en aquestes celebracions. Tots els assistents van valorat molt positivament aquesta trobada, que està ja consolidada en el calendari pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.