Vés al contingut
Catalunya Religió

(Merche Mañeru/Teresianes Ganduxer) Celebrar els 125 anys d'un col·legi que ha estat sempre en l'avantguarda educativa és per a tota la família teresiana, a més d'un motiu d'alegria, un gran repte: desplegar tota la força de la nostra comunitat educativa i afrontar els reptes que ens planteja la societat del segle XXI.

Antoni Gaudí, malgrat l'escadusser pressupost de què disposava, va aconseguir dissenyar un col·legi amb una forta personalitat, un edifici impregnat de simbolisme, des dels materials de construcció –maó i ferro forjat- fins a la disposició dels volums. La seva font d’inspiració fou “El castell interior”, coneguda obra de Santa Teresa de Jesús.

L’any 1890 s'inaugurà l'edifici com a col·legi i com a casa de les germanes de la Companyia de Santa Teresa. Des de llavors, la seva intensa activitat docent únicament s'ha vist interrompuda durant el període de la Guerra Civil.

L'oferta educativa del centre abasta des d'Educació Infantil fins a Batxillerat. El Projecte Educatiu de l’escola centra el seu màxim interès en la voluntat de formar integralment la persona, tot partint de la realitat que ens envolta, en un clima de diàleg constructiu. Aquesta interpretació de la tasca educativa permetrà la preparació dels alumnes per a la vida. El Col·legi Ganduxer-Santa Teresa cerca en tot moment l'excel·lència educativa, mitjançant un equip de docents que resta molt atent a les innovacions pedagògiques i un especial interès a fomentar des dels primers cursos acadèmics la pluralitat lingüística : català, castellà, anglès i francès.

Un centre que fomenta el desenvolupament integral dels alumnes en una societat complexa, però apassionant, obert als canvis a venir, seguint els ensenyaments del pedagog Sant Enric d’Ossó, qui sàviament deia: “La veritable educació és la que conrea, alhora, la dimensió religiosa, moral, intel·lectual, estètica i física de l'home”

Un centre que creu en la força transformadora de l'educació, que promou els valors cristians, acompanyant els alumnes en les seves opcions de vida, a través d'una sistemàtica lectura de la realitat, que els orienta en les seves respostes com a ciutadans i creients.

Un centre que opta per la persona, el seu únic protagonista és l'alumne, que és acompanyat en el seu creixement a través d'una acció tutorial propera i continuada, l'atenció a la diversitat i l'orientació per a les etapes postobligatorias i els estudis universitaris posteriors.

Un centre amb molta vida, amb projectes educatius que han portat a la necessària ampliació de Secundària i Batxillerat, amb nous espais esportius, científics, tecnològics i artístics .

Després de 125 anys, l'esperit de Santa Teresa de Jesús segueix viu gràcies al carisma d'Enric d’Ossó: “És a l'escola i en la família on poden establir-se els fonaments duradors de la societat futura”.

Des del cor de Sarrià-Sant Gervasi, això és el que vam celebrar alumnes, exalumnes, professors, antics professors, pares i altres col·laboradors. Els "125 anys GAUDInt amb tu".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.