Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) El català Joan Godayol, salesià i bisbe emèrit d’Ayaviri, ha rebur el Memorial Joan XXIII per la Pau. El guardó, atorgat l’Institut Víctor Seix de Polemologia de Sant Cugat, reconeix la seva trajectòria de diàleg i servei als pobles indígenes dels Andes. Godayol resideix actualment a Barcelona, a la comunitat salesiana del Tibidabo.

L’atorgament va tenir lloc el passat 27 de novembre a Sant Cugat, en reunir-se el comitè presidit per Montserrat Salvat i Arcadi Oliveres, que també han valorat en el bisbe salesià el seu tarannà com a “home de pau, obert, dialogant i proper”.

L’institut Víctor Seix de Polemologia és una associació amb finalitats d’investigació, documentació, pedagogia i divulgació de temes de teoria general i sociologia dels conflictes, amb atenció especial als de caràcter violent i bèl·lic i a l’estudi de les condicions de pau.

Duu el nom de Víctor Seix (1923-1967) com homenatge i record de qui, a través del moviment Pax Christi per la pau va ser testimoni de constant preocupació activa per donar un contingut científic als problemes de la pau.

L'Institut atorga anualment el seu Memorial Joan XXIII en record de l’encíclica papal Pacem in Terris.