Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(OHSJD) Aquest diumenge tindrà lloc la tercera edició de la caminada solidària Magic Line de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Hi participaran 10.000 persones organitzades en 731 equips i serà possible gràcies a la implicació de més de 600 voluntaris. La caminada no competitiva és l’esdeveniment principal d’aquesta mobilització, durant mesos els equips que hi participen han estat organitzant activitats per aconseguir els 216.000 euros que s'han posat entre tots com a repte. La caminada acabarà amb un espectacle inèdit a la Plaça de la Catedral.

Amb el lema "Somiant no en tenim prou, la caminada comptarà amb diferents dinamitzacions al llarg del recorregut que transportaran els participants al món dels somnis. Seran representacions d’artistes voluntaris o bé d’usuaris dels centres de Sant Joan de Déu i d’altres institucions. A més, totes les persones inscrites tindran accés gratuït a cinc dels equipaments de la muntanya de Montjuïc, i al fossar del Castell hi haurà una zona de pícnic.

La caminada proposa recorreguts de 40, 30, 20 i 10km (cadascun dels equips ha escollit prèviament la distància), que ofereixen un altre punt de vista de la ciutat de Barcelona, recorren trams urbans i també de muntanya passant pels nou turons emblemàtics de Barcelona. En aquesta edició hi participen 116 equips vinculats a escoles o entitats de lleure, 71 equips d’empreses i 27 equips de centres de Sant Joan de Déu.

Una App de la Magic Line 2016

Des de fa uns dies ja hi ha la possibilitat de descarregar-se l’aplicació Barcelona Magic Line, operativa per a mòbils Android, amb totes les indicacions per al dia de la caminada i un mapa detallat vinculat a Google Maps. Aquesta aplicació ha estat creada per voluntaris estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, a través d'un conveni de col·laboració amb l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Festa final, música per la inclusió

La Magic Line acabarà amb un concert únic a la plaça de la Catedral de Barcelona, el mateix diumenge 28 de febrer, a les 17h. La Pegatina, Blaumut, Roger Mas, Quico Pi de la Serra, Anna Roig, Joan Colomo i Marc Parrot seran els artistes convidats que de manera solidària interpretaran alguns dels seus temes més coneguts, juntament amb persones en diferents situacions de vulnerabilitat. Usuaris de Sant Joan de Déu i d’altres institucions i participants als projectes socials del Taller de músics, com el Taller Obert, Espai Sènior o Cabal Musical, han estat assajant durant els darrers mesos a les instal·lacions cedides pel Taller de músics, per crear versions conjuntes que compartiran en un escenari sense diferències. A més, els artistes Inocuo, Matías Krahn, Eva Armisén i Lluís Cadafalch també donaran la benvinguda als equips participants i a tothom que s’hi vulgui acostar. Durant tot el matí treballaran en directe per crear una exposició d’art per a la Magic Line. Les seves obres il·lustraran petites històries de persones que viuen situacions de vulnerabilitat per tal d’apropar aquesta realitat al públic.

Destí dels fons

El 100% del fons captats amb la Magic Line es destinen als programes socials que es porten a terme als centres de Sant Joan de Déu, per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental, en situació de dependència o sense llar i de la infància hospitalitzada, així com programes de recerca i cooperació internacional. En l’edició 2015, la Magic Line va aconseguir captar 225.000, que han finançat 17 programes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.