Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) Enric Casi i Brunsó (Badalona, 1956) és sotsdirector del Chu Dojo de Sukyo Mahikari, centre situat al barri de Sarrià (Barcelona) i seu estatal d’aquesta organització d’origen japonès. Ha estat director general de Mango i és membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Què vol dir Sukyo Mahikari?
Sukyo designa els principis fonamentals establerts durant la creació de l'univers perquè tota la creació pugui prosperar amb estabilitat, principis que fan referència al món de la religió, de la ciència i de la salut.
Mahikari significa la llum de la vida, de la veritat, la llum del bé.

Com vau conèixer Mahikari?
Va ser l'any 1982, com per casualitat, en un viatge que vaig fer a França. En aquell moment, Sukyo Mahikari no estava establert com a organització ni a Catalunya ni a Espanya. Durant el viatge vaig sentir una conversa sobre el tema. M'hi vaig atansar, atret pel que estava escoltant, i em van convidar a anar al centre, a la ciutat de Marsella. Allà vaig rebre per primer cop una sessió de l'Art de Mahikari. Em vaig començar a interessar per aquest moviment a partir de les experiències positives a tots nivells que vaig tenir. Des de llavors, he anat compaginant la meva vida familiar i professional amb la meva dedicació com a membre voluntari de Sukyo Mahikari. D’ençà de l'any 82, a causa dels extraordinaris resultats que aporta, aquesta organització s'ha anat estenent per Catalunya i, posteriorment, per Espanya, ha guanyat nous membres i ha donat a conèixer els seus ensenyaments, que pot posar en pràctica qualsevol persona que ho desitgi.

Quines són les vostres tasques com a sotsdirector?
Col·laborar amb el director del centre a fi d'acomplir els objectius de l'organització, que són l'evolució espiritual, mental i física de les persones que ho desitgin, a través de l'aprofundiment dels ensenyaments propis de Sukyo Mahikari i de l’aprofundiment de l'Art de Mahikari (art espiritual).

Què singularitza Sukyo Mahikari? Què aporta de nou?
La particularitat de Sukyo Mahikari és ser pragmàtic, i no filosòfic. Es pot practicar aquest art de purificació espiritual independentment de la pertinença religiosa o política de cadascú.

Com són els seguidors de Sukyo Mahikari a Catalunya? Què hi busquen?
Els membres de Sukyo Mahikari són persones voluntàries de tota mena, no hi ha discriminació social ni ideològica. La gent busca un equilibri espiritual, mental o físic.

Quins reptes us interpel·len? Quins projectes us plantegeu?
El nostre projecte és donar a conèixer que la humanitat i totes les creences comparteixen un mateix origen per ajudar tots els pobles a respectar-se sobre la base de l’amor i l’harmonia; a més, participem en les iniciatives per disminuir la pol·lució del planeta protegint la terra, font indispensable de vida. Un altre repte es disminuir l’odi i la rancúnia dels éssers humans. Tots els nostres projectes com a associació s’adrecen a aconseguir aquestes fites.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.