Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Ja han començat la majoria de casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Barcelona, àrea metropolitana i a la província de Tarragona. En total, més de 20.000 infants i joves participaran en alguna de les més de 450 activitats que la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya, ha preparat juntament amb els seus centres d’esplai d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.

De fet, els centres d’esplai van organitzar els primers casals d’estiu que van començar el dia següent a la finalització de l’escola, el dijous 22 de juny, com el Centre d’Esplai L’Esquirol de Barberà del Vallès i el Centre d’Esplai Flor de Neu de Sant Vicenç dels Horts.

També d’un centre d’esplai van sortir els primers autocars camí de les colònies d’estiu. Concretament, una cinquantena d’infants entre 6 i 13 anys del Centre d’Esplai Trencaclosques del MCECC de la Fundació Pere Tarrés van marxar una setmana de colònies acompanyats per 10 monitors voluntaris dissabte 24 de juny.

Justament aquest estiu fa 60 anys que va començar la primera colònia de vacances en l’entorn del que després esdevindria la Fundació Pere Tarrés. Per celebrar-ho, la Fundació ha posat en marxa una campanya de mobilització per recollir fotografies i vídeos entre els milers de persones que han passat en aquestes 60 anys de les colònies, casals, rutes, centres d’esplai. L’objectiu és fer un recull en imatges de la història de l’educació en el lleure a Catalunya.

El moment de culminar la feina feta durant el curs als centres d’esplai

L’inici de les activitats d’estiu també suposa el moment de la culminació de la feina realitzada durant els curs pels centres d’esplai, generalment els dissabtes a la tarda. Durant els mesos d’estiu, els centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) realitzaran més de 350 activitats d’estiu gràcies al treball i compromís de monitors i monitores voluntàries, joves que dediquen una part del seu temps a educar a infants i joves per contribuir en el seu creixement i desenvolupament com a persones.

Entre les propostes dels centres d’esplai les colònies són l’activitat més destacada però també es faran casals, campaments i rutes. Unes propostes que s’han preparat amb mesos d’antelació i que posen de manifest el treball en equip d’aquests joves i també la voluntat de consolidar el grup d’esplai com un espai inclusiu.

Una oferta pensada perquè tots els infants puguin desenvolupar les seves capacitats i gaudir al mateix temps

Els pares cada cop estan més preocupats per oferir als seus fills i filles una educació el més complementària possible i l’estiu és el moment on es poden treballar altres habilitats i aficions diferents del currículum escolar. En aquest sentit, la Fundació Pere Tarrés ha preparat una àmplia oferta per permetre que tots els infants gaudeixin com a nens i creixin com a persones a l’hora que desperten la seva imaginació i creativitat.

La principal novetat d’enguany són les colònies de disseny de moda, però també destaquen les colònies de cuina en col•laboració amb la Fundació Alicia i Món Sant Benet. I un any més es realitzaran Colònies de teatre, colònies de ball, colònies de robòtica i de disseny de videojocs. Un any més i gràcies a la gran demanda de l’estiu passat, la Fundació Pere Tarrés ha ampliat la seva oferta de colònies temàtiques que es faran amb l’anglès com a llengua vehicular: esports aquàtics, esports d’aventura i hípica.

Una altra novetat que ofereix la Fundació Pere Tarrés és el Campus Jove’17, un campus d’innovació, creativitat i tecnologia adreçat a joves entre 14 i 17 anys

Per als pares que necessitin conciliar la seva vida laboral i familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casals d’estiu amb propostes molt diferents. Els més petits de la casa podran escollir si volen fer un casal tradicional combinant activitats de lleure amb sortides lúdiques i culturals o fer un casal temàtic. En aquest darrer cas podran escollir entre els casals de robòtica i multimèdia, d’aprenent de cuina o convertir-se en arqueòlegs al casal que organitzen conjuntament la Fundació Pere Tarrés i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

Les sol·licituds de beques augmenten un 345% en els darrers sis anys

Si l’activitat de la Fundació va néixer fa 60 anys lligada a l’organització de les primeres colònies per a infància en situació vulnerable en la postguerra, avui dia encara continuem fidels a l’objectiu que tots els nens i nenes puguin gaudir de l’educació en el lleure. Així, dels 20.000 infants i joves que van marxar de colònies l’estiu passat, es van becar 4.036 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que van participar en 9.946 activitats de lleure, una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers sis anys.

De fet, entre el 2010 i el 2016 la Fundació ha becat les activitats de lleure de 17.262 infants. Totes les sol·licituds rebudes l’any passat van poder ser acceptades, atorgant ajuts per un import de 1.120.748,27€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Ajuda’ls a créixer”.

Malauradament, tot i què els indicadors macroeconòmics són positius, hi ha moltes famílies que no es poden permetre que els seus fills i filles puguin accedir a les activitats de lleure. De fet, la Fundació Pere Tarrés preveu becar un 12% més d’infants que al 2016 fins arribar als 4.500 nens i nenes.

Temàtica
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.