Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 18/02/2019

("la Caixa") El programa Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil liderada per “la Caixa” des del seu programa CaixaProinfància, presenta la nova campanya “Invulnerables amb visió”.

Es tracta d’una acció que es durà a terme a centres de referència a Catalunya, on és present el programa Invulnerables contra la pobresa infantil, per tal de vetllar per la salut visual dels nens, com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

El tret de sortida de la campanya ha tingut lloc aquest cap de setmana amb l'impuls de sor Lucía Caram a les consultes d’oftalmologia de la Fundació Althaia de Manresa, institució que per primera vegada col·labora en aquest projecte. I ho fa gràcies a la implicació dels professionals del Servei d’Oftalmologia alhora que cedeix les instal·lacions i l’equipament per poder dur a termes les visites. 

Un total de 130 nens d’entre 6 i 18 anys beneficiaris del programa Invulnerables o que es troben en risc d’exclusió social, han estat visitats per oftalmòlegs, i optometristes voluntaris de la Fundació Althaia i de la Fundació Ramón Martí Bonet contra la ceguera. Tots els nens que necessiten una prescripció podran escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òptics Group, empresa nacional amb seu a Lleida referent dins del sector de l’òptica amb més de 30 anys d’història i 650 òptiques associades que donarà les ulleres i els vidres a tots els nens que les necessitin, rebent cadascun una cita per recollir-les a les òptiques del grup de Manresa.

Invulnerables amb visió es una aliança dels impulsors d’Invulnerables amb “la Caixa” al capdavant, amb la Fundació Ramon Martí Bonet  i Natural Òptics Group i que té el suport del Col·legi oficial de Metges de Barcelona, que facilita les aliances arreu de Catalunya amb Centres Sanitaris públics i privats.

Ens els pròxims mesos, es realitzaran jornades similars i es té previst, fins al mes de juny, arribar a 600 nens.

Amb aquesta oportunitat, voluntaris de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa i de la “la Caixa” oferiran el suport necessari als professionals voluntaris per tal de garantir el bon funcionament de la jornada.

Aquesta iniciativa, que un cop més suma voluntat pública i privada, té com a objectiu la prevenció de problemes visuals dels nens. L’Acadèmia Americana de Oftalmologia, afirma que els problemes visuals afecten a un de cada quatre nens en edat escolar. Per això és fonamental identificar problemes visuals que puguin afectar el desenvolupament acadèmic i promoure una prevenció que ajudi a evolucionar evitant les limitacions visuals. Si un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes visuals no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o l’ull gandul, cal posar remei, i mai els esforços en aquesta línia seran suficients.

“Invulnerables amb visió” aposta amb ambició per una visió saludable que es sinònim de bona qualitat de vida per als infants, així com en la detecció, estimulació i suport.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.