Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arrels Sant Ignasi – CR) Arrels Sant Ignasi ha realitzat aquest matí un acte simbòlic a la plaça de la Paeria de Lleida per el dia de les persones sense llar.

La campanya “Posa-hi cara. Ningú dormint al carrer” té per objectiu empoderar les persones en situació de sense llar. Per aquest motiu la lectura del manifest s’ha emmarcat dins una acció teatral per fer visibles a les persones sense llar. Donar veu i cara a la vegada que sensibilitzen a la societat, segon afirmen des de l’entitat per “posar les persones al centre i alhora ser crítics amb el model socioeconòmic que exclou les persones més vulnerables i que genera desigualtat, on les persones sense llar veuen negat en moles ocasions l’exercici de la seva ciutadania”.

L’entitat xifra la població sense llar a la ciutat de Lleida en 731 persones, en una dinàmica creixent respecte els anys anteriors. Pel que fa al perfil de les persones que atenen, remarquen un augment de persones amb patologies psiquiàtriques en situacions de difícil diagnòstic, seguiment i tractament, així com un alt nombre d’usuaris cronificats.

Davant aquesta realitat, proposen el compromís corresponsable de tota la societat mitjançant la prevenció per part de l’administració, la solidaritat i implicació ciutadana i la sensibilització general.