×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Arrels Sant Ignasi, entitat de Lleida que forma part del sector social de la Companyia de Jesús, ha iniciat aquesta setmana la celebració del seu 25è aniversari, amb una xocolatada celebrativa davant del centre obert de l'entitat, amb totes les persones voluntàries que hi col·laboren.

Al llarg de l'any s'organitzaran diverses activitats i esdeveniments per commemorar els 25 anys, però Arrels Sant Ignasi ha volgut començar amb una acció especialment dedicada a la raó de ser de l'entitat: les persones i els voluntaris i voluntàries sense els quals no seria possible la tasca que es fa. La xocolatada ha tingut lloc el dimarts, dia de sant Josep, just abans de la trobada general de voluntariat. 

"La raó de ser d'Arrels Sant Ignasi és deixar de ser"

Arrels Sant Ignasi afronta aquest aniversari lamentant que sigui necessari el seu treball. "La raó de ser d'Arrels Sant Ignasi és deixar de ser", afirma el seu president, el jesuïta Roger Torres, "perquè somiem i treballem perquè ningú li manqui el caliu d'una llar, d'una vida digna". Però alhora, l'entitat vol celebrar que "són moltes les persones i grups que arreu del món es mouen amb un gran esperit i dedicació generosa i gratuïta per canviar les coses vers un món diferent i nou."

Arrels Sant Ignasi va néixer al si de la comunitat parroquial de Sant Ignasi de Loiola de Lleida per fer una opció clara d'atenció a les persones més desfavorides de la ciutat. Durant aquests 25 anys ha desenvolupat programes diversos d'atenció a les persones sense llar, de distribució d'aliments a persones i famílies en risc, d'atenció i reinserció per a persones amb problemes de dependències, etc.

Una de les activitats en les que s'està treballant també els darrers mesos és la col·laboració amb el projecte d'Hospitalitat de la Companyia de Jesús, donant suport a iniciatives d'alfabetització i reforç educatiu, i treballant per crear a Lleida una xarxa de famílies acollidores.