Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Arrels Sant Ignasi (ASI), entitat jesuïta que treballa en favor de les persones sense llar a Lleida, ha presentat el Consell d’Amics ASI. Amb la creació d’aquest òrgan, l’entitat vol “aprofitar el talent humà” de moltes persones que s’han vinculat a l’entitat per tal d’estudiar críticament les causes que generen exclusió i les vies per posar-hi solució.

L’ens aprofundirà també en les formes d’incidència política per millorar la vida de les persones en situació de precarietat i pobresa, i ajudarà a fer créixer la causa de la Fundació Arrels Sant Ignasi al territori.

El Consell l’han iniciat Manel Lladonosa, Joan Viñas i Àngel Ayuso, amb la publicació del manifest ‘Per un acolliment i tractament dignes de les persones temporeres’, que també han signat Marta Trepat, Javier Barragan i el president de l’entitat, el jesuïta Roger Torres.

L'escrit posa en valor la dignitat de tota persona que ve al nostre territori i reclama la necessitat d'exercir una bona acollida de les persones temporeres per part de tota la societat. Els punts que destaquen són la dignitat de l'humà –subratllant el sigui quina sigui la seva situació administrativa–, l'allotjament digne, garantir la vacunació de tota la població pagesa estable i temporera, aplicar mecanismes per concedir permisos de treball i un canvi en la llei d'estrangeria.