Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 31/08/2018

(CR) L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha publicat un nota al Twitter aquest divendres a la tarda de suport al papa Francesc. Arran de l’ofensiva integrista contra el papa d’aquests darrers dies, Pujol assegura que “en aquests moments, juntament amb la pregària, és bo expressar-li el nostre reconeixement, suport i afecte com a pare i pastor”.  També l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha fet publica aquest divendres una carta de suport.

 

L’arquebisbe de Tarragona recorda que el papa sempre demana que “preguem per ell” i diu que cal que “en els moments de dificultat mai ens manqui l’esperança de l’Evangeli”. Jaume Pujol es posiciona així públicament al costat del papa en un moment en el que no li sobren mostres de suport. Quan es va fer públic el dossier acusatori de l’exnunci Carlo  Maria Viganò contra el papa, alguns bisbes nord-americans van donar credibilitat a les seves acusacions.  

Alhora, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha enviat aquest divendres una carta en resposta a la felicitació pels seus 25 anys de bisbe en la que transmet a Francesc el seu suport. Vives assegura que “en aquests moments d'atacs durs i immerescuts a la Vostra persona (...) ens sentim molt propers a Vostra Santedat”. L’arquebisbe demana a la Mare de Déu “deslligar tants nusos que els homes s'entesten a lligar i us omplirà de la seva tendresa de Mare de misericòrdia i de consol”. I assegura que “el Poble de Déu i tanta gent de bon cor a tot el món estan molt units a Vostra Santedat, i molt agraïts per la vostra valentia i la vostra determinació”.

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, també va expressar-se al Twitter per demanar pel papa Francesc la “lucidesa i fortalesa necessàries en el moment present per guiar la nau de l’Església”.

 

Des de la Conferència Episcopal Espanyola només es va fer un pronunciament públic dimecres. Al web de la Conferència van publicar una carta d’adhesió al papa del seu president, el cardenal Ricardo Blázquez. El text, però, corresponia a una carta del 23 d’agost, abans de la publicació de les acusacions de Viganò.

D'altra banda, aquest divendres també ha donat suport públicament al papa Francesc Oriol Junqueras a través del seu Twitter. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.