Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns 8 de juny es compleix un any de la celebració d’ordenació episcopal i presa de possessió canònica de l’arxidiòcesi de Joan Planellas i Barnosell a la Catedral. Una celebració, que va comptar amb la participació de més de 2.000 persones, i va ser presidida pel cardenal-arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella i concelebrada pel nunci apostòlic, Renzo Fratini, entre d’altres bisbes i preveres assistents.

Aquest mateix dia anunciava es donava a conèixer el seu lema episcopal, Spiritus iuvenem facit Ecclesiam, L’Esperit fa jove l’Església, inspirat en una frase de la Constitució dogmàtica Lumen gentium 4, del Concili Vaticà II. Aquest mateix lema ha donat nom a la seva primera Exhortació pastoral publicada el passat diumenge primer de Quaresma. En ella incideix en dotze actituds pastorals a partir dels signes i dels canvis de la societat i del món.

Alguns dels actes o fets remarcables en aquests primers dotze mesos ha estat la missa d’imposició del pal·li arquebisbal per part del nunci apostòlic, Bernadito Auza, del passat dia 21 de desembre; l’inici de la celebració del 25è aniversari del Concili Provincial Tarraconense, posposada a l’any vinent per la pandèmia; el nomenament del nou Consell episcopal i d’altres càrrecs diocesans com també la constitució de la Comissió diocesana per a fer front als efectes de la pandèmia de Covid-19 o el decret de nomenament dels nous membres de l’Oficina de prevenció i protecció d’abusos de l’Arquebisbat. També cal subratllar el treball que s’està duent a terme a definir i concretar el nou organigrama diocesà que es presentarà en breu als preveres de l’arxidiòcesi.