Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La sala d'actes de la biblioteca d’Arenys de Mar ha acollit el lliurament la Medalla de la Vila a la comunitat dels frares Caputxins. El lliurament s'ha fet aquest divendres després que el Ple municipal del mes d'abril aprovés per unanimitat concedir aquesta distinció institucional.

La concessió de la Medalla de la Vila coincideix amb la celebració de l’Any Caputxí, amb el qual es commemoren els 400 anys de l’arribada dels Frares Caputxins a Arenys i vol ser un reconeixement a les accions de beneficència que han realitzat en aquests quatre segles envers Arenys de Mar i els seus habitants.

Entre aquestes accions, destaca la cessió dels terrenys que els Caputxins van fer l’any 2004 per construir fins a una seixantena de pisos socials a la zona que avui coneixem com el Pla dels Frares, a més del servei de menjador i acollida que sempre han dispensat a les persones més necessitades.

L'acte de lliurament ha anat precedit de les conferències 400 anys de presència caputxina a Arenys de Mar, a càrrec de fra Valentí Serra, i Retrat d'alguns frares arenyencs, amb fotografies de Joan Devesa i a càrrec de fra Mateu Sanclimens.