Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 24/01/2014

(Justícia i PauL’actual president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va rebre un homenatge per la seva immensa dedicació a l’entitat, a la qual porta més de quaranta anys vinculat. Aquest reconeixement va tenir lloc a Esplugues de Llobregat en el marc de la primera edició del “Sopar festiu dels amics i col·laboradors de Justícia i Pau”, que té per objectiu donar a conèixer les activitats de l’entitat i recollir fons per al seu funcionament.

Com a element central del sopar, es va projectar un curtmetratge, realitzat per Erika Sánchez, sobre la personalitat d'Arcadi Oliveres, qui enguany acabarà el seu tercer i últim mandat com a president de Justícia i Pau. Hi va haver diversos parlaments sobre la seva trajectòria i la seva vida, destacant, en tots els casos, el seu compromís i enorme activitat a favor de la pau, el drets humans i la justícia social. En agraïment per la seva llarga dedicació a l’entitat, se li va lliurar una placa commemorativa i un penell, un gall típic de teulada. Es tracta d’una imatge que simbolitza l’entitat i la seva missió d’assenyalar camins per una societat més justa.

En diferents parlaments es va presentar l'actual treball que duu a terme Justícia i Pau, la seva trajectòria històrica i les perspectives de futur. Es va reconèixer les persones vinculades a l’entitat que han rebut recentment distincions o premis i també es va recordar les que han mort el darrer any.

El sopar va permetre recaptar uns tres mil euros, que seran destinats a finançar les activitats de Justícia i Pau durant el 2014. La Junta de Justícia i Pau expressa el seu agraïment a tots els que hi van participar.

Un total de 145 persones van reunir-se en aquesta celebració, entre els quals hi havia Joan Enric Vives, arquebisbe d'Urgell, que fou delegat episcopal de Justícia i Pau de Barcelona des de 1979 al 1994, els vicaris episcopals de Sant Feliu, Anton Roca i Josep M. Domingo, el delegat de pastoral social de Barcelona, Josep M. Jubany i el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig. També van ser presents, entre ells la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, i el director d’afers religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi García Clavel, així com persones vinculades o amics de Justícia i Pau. L’actriu Mon Plans fou la conductora i animadora de l’acte, i el grup “Dum” i el pianista Albert Oliveres hi posaren la nota musical.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.