Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians Sabadell) 'Dones emprenedores a Zway, Etiòpia' és el nou projecte de Salesians Sabadell que ha engegat amb alumnes de 3r de l'ESO aquest curs. L'ONG dels Salesians Bosco Global ha acompanyat a l'escola en aquesta iniciativa que s'emmarca en la nova optativa d'Aprenentatge i Servei, l'APS. El projecte pretén sensibilitzar els joves sobre "els processos d'apoderament en dones que viuen situacions de vulnerabilitat, només pel fet de ser dones", expliquen des de Salesians Sabadell.

Una situació injusta que l'escola focalitza en un punt concret del continent africà per tal de "fer més enriquidor i veraç l'aprenentatge", però que, segons diuen, "es podria extrapolar a molts altres territoris del planeta". 

A causa del conflicte bèl·lic creixent que s’està gestant a Etiòpia, la lliure comunicació entre les interlocutores de l'escola, un grup de noies de Zway, i Bosco Global s’ha vist dificultada. Per aquest motiu "s’ha contactat amb diverses entitats involucrades en la lluita cap als ideals de justícia i igualtat social" per poder seguir gaudint d’un aprenentatge "més vivencial i sentir-se partícips d’un servei cap a la comunitat", expliquen.

Aprenentatge i Servei

L'objectiu de l’APS és garantir als estudiants que, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, coneguin l’exercici actiu de la ciutadania i, sobretot, posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Entre els objectius més específics de la matèria hi ha el de potenciar el protagonisme juvenil per esdevenir impulsors d’accions de sensibilització a la ciutat; apropar al jovent situacions de vulneració dels drets humans des de la perspectiva de gènere; promoure el protagonisme juvenil per esdevenir impulsors d’actituds i accions en defensa d’aquests drets; promoure entre els destinataris/es el coneixement i la interiorització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i donar a conèixer les vulneracions dels drets humans per motius de gènere en els entorns locals i globals.