Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ramon Bassas - CR) L’advocada Anna Vilà va passar de ser lectora a patrona de la Fundació Catalunya Religió. “En general, m'engresquen els projectes nous”, em diu de seguida. “A més a més en aquest cas estava fora de l'àmbit jurídic així que em venia de gust poder fer aportacions de d'un altre punt de vista, allunyat dels mitjans de comunicació. També em va agradar i trobo que és molt destacable, la vitalitat de la gent que ho porta. Conec en Jordi Llisterri de fa molts anys i també altres persones vinculades al portal i ja des de l'inici del projecte em donen moltes garanties. Així que quan em van proposar de ser patrona de la fundació, el cert és que no m'ho vaig pensar gaire per dir que sí”. I què és el que més t’agrada? “Et diria que una de les coses que més m'agraden de Catalunya Religió és el llenguatge directe i clar amb el que parlen del fet religiós sense complexos”. L’Anna té  despatx a Barcelona i a Mollet del Vallès i també fa de Presidenta del MPCB (Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona). “Potser dic això del llenguatge perquè en el mon jurídic, que és on jo em moc, no és ni directe, ni clar... i realment té poc a veure amb el fet religiós!”. Sí, diuen que amb les procuradors fan parella per anar a l’infern, bromejo.

L’Anna va descobrir la Katie Melua fa uns anys, quan va venir al Grec i va anar al concert amb uns amics. I entre totes les que va sentir tria la cançó "Nine Million Bicycles", un tema de 2005 inclòs a l’àlbum Piece by Piece d’aquesta cantant georgiana que viu a Irlanda del Nord. “Em va encantar i a més a més em recorda aquella nit, aquell sopar, tot plegat és un bon record d'estiu”. A l’Anna li agrada la música, tot i que no toca cap instrument. “Això sí, gaudeixo al màxim escoltant-la”. De fet, recomana la cançó de Katie Melua “perquè hi ha molta gent que, com jo, aprofita l’estiu a fons per la lectura, i aquesta és una bona música de fons mentre llegeixes”.

Només n’escoltes quan llegeixes? “No! A part de quan llegeixo, jo escolto molta música quan vaig conduint. Els viatges entre Barcelona i Mollet són constants i, tot i que vaig molt en tren de rodalies, la meva jornada acostuma a acabar bastant tard així que el cotxe és fonamental. Si em veus conduint, em veus cantant!”. Li demano que m’enviï una fotografia per il·lustrar aquestes ratlles .”Evidentment no et puc enviar una fotografia de quan escolto música conduint (sola)!”. No, esclar, et poden treure punts del carnet i necessitaràs un advocat, riem. “La fotografia que t'envio me la van fer fa uns dies a casa els pares mentre llegia, no es veu gaire però porto els auriculars posats i sí, escoltava la Katie Melua”. Molt apropiada.

Per acabar, com veus Catalunya Religió en els seus primers deu anys? “El que et deia del llenguatge fa que s'hagi aconseguit arribar a un públic més ampli, crec. També és de gran ajut als moviments catòlics, ens va molt bé com a xarxa de comunicació i també per donar, en la mesura en que es pot, una visió més oberta de l'Església. Jo espero i confio, que continuï sent un referent dins el mon de la comunicació religiosa. I n'estic convençuda!”. Doncs gràcies, lletrada.